Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 10
Ára: 196000 Forint (€604)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: https://www.muziker.hu/fender-standard-stratocaste

Technikai jellemzők: Mexikóban készül .
Jellemzők

Stratocaster forma, rózsafa fogólap, fekete-natúr színátmenet
Konstrukció: csavarozott
Test: éger

Nyak: jávor, C-profil
Fogólap: rózsafa, pontozott pozíciójelző
Menzúra: 25,5˝ (64,8 cm)

Nyakszélesség a húrvezetőnél: 1,650˝ (42 mm)
Érintők: 21 medium jumbo
Hangszedő: Standard Single-Coil Strat (nyak), Standard Single-Coil Strat (középső), Standard Single-Coil Strat (híd) pickup

Elektronika: 5-állású kapcsoló, hangerő, 2 hangszín
Szerelvények: króm
Húrláb: Vintage Style Synchronized Tremolo

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: A hangszer olyan akár az asszony , ki kel fogni ! :)
Attól hogy még márkás még lehet hibás , és így tönkreteheti a fellépéseid , azért kel újonnan venni ahol több hangszert ki lehet próbálni .
Válassza ki a megfelelőt az ön számára, és van egy igazi tartója !!!
Hangzásilag eléggé tág , több minden belefér :) szinte minden stílusban megállja helyét , nos vannak olyan ˝ zenészek ˝ akiknek már a nyolc húr sem elég egy szóló gitáron , azoknak egyáltalán nem ajánlom ...az inkább járjon el kondi teremben és ott vezesse le a negatív energiát :)

Pontozás: 10


Minőség: Minőségileg azt kapsz , amire vártál , nos persze vannak vélemények hogy a amcsi strató sokkalta jobb meg nehezebb meg fényesebb meg finomabb rajta a munka .......van benne igazság , de annyival olcsóbb is , és szerintem eléggé jó hangszerek , akárhonnan nézzük megvan a utánozhatatlan igazi strató hangja és a többi már azon múlik hogy mibe dugod bele a jack -et na és persze a jó Isten által megáldott két kéz ami még sokat számít !

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Strapabíró hangszerek , igen lakkozása is minőségi , a fa anyaga is minőségi , sőt a utolsó két évben a Mexikói Fender nagyon össze szedte magát és ezt szerintem érezni is , na persze az árakon is :) mert az is emelkedett a utóbbi két - három évben .
Talán egy dolog ami érdekes , maga a tremolo az egy picit kiszámíthatatlan , egyiknél jó a másiknál meg nem , ezt nem igazán értettem soha ..... vagy lehet meg kel tanulni normálisan újra húrozni egy hangszert ....
Én személyesen magamnak állítom be , már évek óta nem járok hangszerészhez , és akkor tudom mit fogok a kezemben , ezzel nem azt mondom hogy ők nem állítják be normálisan ! csak én ezt kisajátítottam és így azt eszek amit főzök .
Tényleg be lehet állítani normálisan és ha az alap beállítás jó akkor ellenőrizheted bármilyen fekvésben mert tuti nem lesz hamis hang !
A hangkitartása is jó , de ahogyan már fentebb is írtam több hangszert ki kel próbálni , például a fogólap is eltér egyik a másiktól , van amelyik gyönyörű sötét van amelyik világosabb , és ez természetesen a test felépítése is ilyen , ezért kel ki próbálni több hangszert !

Pontozás: 10


Általános benyomások: Igen , szinte minden stílusban megállja a helyét ahogyan fentebb írtam , ez igazából egyszerű : Aki lélekkel gitározik az hallani fogja a különbséget és hamar is rájön hogy ezt a finomsági érzést a Fender valahogyan elő tudja varázsolni , aki meg fűrészelni akar annak nem ajánlom :)

Pontozás: 10
2018.11.02. - Írta: Hate

Number of comments - 3

3. KalaTOP100 #1
2018.11.26. 17:42:49
. compactegon - Az általad javasolt beavatkozások nagyságrendileg milyen költséget képviselnek ? Az eén gitárom 2015-ös.
2. KalaTOP100 #1
2018.11.20. 17:50:12
Én a tremolóba beraktam egy ilyet, sokat segített, sőt most lebegőként működik: link
2018.11.19. 08:30:57
Nekem is van egy, de még nem írtam tesztet. Összességében én erős 8-asra pontoznám (mert legalább 22 bund legyen azé`), illetve a stock kulcsok általában jól tartják a hangolást, nálam a G-vel játszadozni kell kicsit. Épp a deadzone-ban áll tökéletesen, fél mm le-feltekerésnél hirtelen ugrik meg pöppet a hang. A hangzás benne van, és bár gyűjteménybe úgysem fogják keresni, remek munkagitárok. Plusz ki lehet fogni gyönyörű darabokat.
Ha a kulcsokat, a tőkét, meg esetleg a nyerget minőségire cseréled, még jobban fogod szeretni, a pickup-ok pedig ízlés kérdése. A nyaki szerintem g#ci jó, teljesen hozza a Fender-soundot.
Annyit tennék csak hozzá, hogy 2008 után történt észrevehető minőségi javulás a mex daraboknál, magam is nemrég olvastam utána.
Légy boldog vele, mint én az enyémmel :)