Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 8.2
Ára: 65000 Forint (€200)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: Használtan

Technikai jellemzők: Az árkategóriájában megtalálható többi hangszerhez képest fogom értékelni (mert ezeknél már nagyobb tapasztalatom van), és megpróbálok szubjektív maradni a témában.
A gitár 2018-as és Indonéziában készült. A test éger, a nyak és a fogólap juhar (ami egy fából van!). 22 medium jumbo bund. Szokásos fényes, poliuretán lakk, de nem a tapadós fajtából...valahogy nem az a nagyon kínai lakk feeling :) Tradicionális telecaster forma, minden ahogy lennie kell. Kulcsok, húrláb, hangszedők mind Wilkinson! A potiknál sincs az a 2 dolláros e-bay érzet, ettől függetlenül biztos a PRC terméke :) A pickup váltó is szépen teszi a dolgát, semmilyen oda nem illő zaj nem tapasztalható. Mondhatni az elektronikában abszolút pozitívan csalódtam...A felhasznált anyagok minőségében sem találok kivetnivalót (kivéve egyben, de arról később).
A régi ˝hamutál˝ húrlábaknál negatívumként szoktak felhozni, hogy nem lehet tökéletesen intonálni. A kompenzált babákkal itt ez a veszély sem igazán fenyeget. Simán 9-es a 10-ből...

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: A nyak egy standard C profil, ami talán a Squier Jazzmaster nyakához áll a legközelebb. Számomra nagyon kényelmes, talán ez a hangszer legjobban eltalált része. Különböző stílusokban használva, mindenhol megállja a helyét...a telecaster véleményem szerint egyébként is egy multifunkciós eszköz :) Csöves erősítővel úgy szól, mint egy igazi tele! A tone poti is jól használható, de mivel single coil hangszedői vannak, így ne várja el senki, hogy high-gain beállításnál nem fog gerjedni. Azonban okosan tekergetve a potikat vagy egy jó zajzárral simán előjön belőle az állat, és mehet a metál :) Elsősorban azok fogják örömüket lelni benne, akik blues, country, rock vonalon mozognak, de mint említettem, nem lehet a lehetőségeit korlátozni. Abszolút megérdemli a 8-at!

Pontozás: 8


Minőség: Használtan tettem rá szert (2. tulaja vagyok), de az előző gazdinál nagyon keveset volt használva. Majdnem, hogy gyári állapotban kaptam meg, sehol egy karc...A húrok magasan voltak az én ízlésemnek, és az intonáció sem volt az igazi. Feltételezem nem nyúltak hozzá előttem, csak a gyárban, így némi beállítást eszközöltem (pálca, húrláb stb.). 1-2 óra elteltével máris kezes bárány vált belőle :) Hardverek, illesztések tekintetében nincs kivetnivaló. Egy ˝komolyabb˝ hibája volt, mégpedig a koptató...a gyárban valószínűleg rosszul fúrták ki a csavarok helyét, így a húrláb előtti részen felhajlott, mert túl szűk volt a két furat közötti hely. Egyrétegű a koptató, de ez a probléma egy háromrétegű verzióval talán nem fordult volna elő. Mivel szeretem a relic-et, úgy döntöttem megválok a koptatótól...nekem nagyon bejön így is, de lehet mások megköveznének ezért :D Mindenesetre egy új koptató cseréje megoldaná ezt a hibát (2-3 ezer forintos tétel...). Láttam már gyárilag megfolyt lakkot, ferdén felszerelt kulcsokat stb. más gitárokon, amik drágábbak voltak, így egy erős 7 pontot nyugodt szívvel adok tekintve ezt a hibát.

Pontozás: 7


Megbízhatóság és tartósság: Biztos vagyok benne az összeszerelés minőségét tekintve, hogy egy jó pár évig nem kell majd hozzányúlni. A Wilkinson hardverek is elég strapabírónak tűnnek. A kulcsok is remekül tartják a hangolást. Mivel ez szinte még egy új gitár (kb. 6 hónapos), így nehéz véleményt formálni a megbízhatóságáról, de biztos elmerném vinni egy koncertre...vagy akár többre is :)

Pontozás: 9


Általános benyomások: Mivel egy ˝ütni-vágni való˝ hangszert kerestem ebben az árkategóriában, így maximálisan elégedett vagyok azzal, amit kaptam. Nem mondom, hogy pont erre számítottam ennyi pénzért...ettől jóval többet kaptam! :) Ebben a kategóriában egy Squier Affinity-t (max Standard), Cort-okat, egy gagyibb Epiphone-t, kínai Jackson-t kaphatsz, aminek die-cast kulcsai, no-name hangszedői, két külön darabból illesztett nyaka és fogólapja van. Természetesen használtan kifoghatsz egy alkalmi vételt, de általánosságban említettem meg a fentieket. Ha elveszne, biztos fontolóra venném, hogy vegyek egy másikat.

Pontozás: 8

GS ajánlat
 

GSC
60 000 HUF2018.08.20. - Írta: TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ

Number of comments - 3

3. HMJ
2018.08.25. 13:47:16
Pótolva :)
2. KalaTOP100 #1
2018.08.21. 07:52:32
Azért egy fotót kaphattunk volna róla.....
2018.08.21. 05:47:53
Az egyrétegű koptató menőbb gitárokon is lehet hullámos.