Quick reviews
Acoustic guitar
Összpontszám: 8.8
Ára: 50000 Forint (€155)
Kiadás/gyártás éve: 2010
Vásárlás helye/jellege: Gitárcentrum

Technikai jellemzők: Nos, a Cort egyik legolcsóbb elektroakusztikus gitárja, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy rossz. Sőt! a technikai jellemzők alapján egész ígéretes ez a konstrukció, és élőben használt közben sem csalódtam még benne. Alapjában dreadnought forma (kellemes méret, nem túlságosan nagy a gitár), fenyő fedlap, mahagóni hát- és oldallap, ˝C˝ formájú mahagóni nyak rózsafa fogólappal, Cort CE304T elektronika beépített hangolóval (ami nagyon hasznos), króm Die-cast hangolókulcsok, rózsafa húrláb,kellemes selyemfényű lakkozás és natúr szín. A gitár amúgy jól néz ki, egyáltalán nem csúnya.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: A hangszer nyaka kényelmesnek mondható, a húrnyomás sem magas. Ami a hangját illeti, akusztikusan kellemes hangja van, teljesen élvezhető, normál akusztikus gitár hangzás, ami egy jófajta, minőségi húrkészlettel nagyon király tud lenni. A probléma inkább a jelből levett hangjával van. Nem tudom, hogy maga a hangszedő vagy az elektronika a gyöngébb láncszem. Maga az elektronika jónak tűnik, ugye ott a beépített hangolónk, egy 3 sávos eq (bass, mid, treb) és egy hangerő. Illetve van egy visszajelző led, ami világít ha merül az elem (ezt a tulajdonságát imádom). Szerintem hangosítva, elveszti a hangzását. Egy ügyes hangosító azért egy kis eq-val tud segíteni rajta, de a pick-upját gyengének érzem.

Pontozás: 8


Minőség: A hangszer csak egy karton dobozban érkezett tok nélkül, de szépen becsomagolva, emellett a gyári beállítások is használhatóak. Az összeszerelés pontossága, minősége elfogadhatónak mondható. Nem estem tőle hanyatt az tény, de nagyjából elégedett voltam ezzel a minőséggel. Tehát ezért az árért azt gondolom, hogy egy többé-kevésbé minőségi dolgot kapunk. Természetesen nem lehet összehasonlítani sokkal drágább hangszerekkel, de az árkategóriájában az egyik legjobb minőségű gitár.

Pontozás: 8


Megbízhatóság és tartósság: Nos, lassan 3 éve birtokolom a hangszert, és egy pár kisebb fellépésen játszottam vele. Ez azért nem egy turné gitár, de ezt nem is várhatjuk el tőle ebben az árkategóriában. 2 évig kb tökéletes volt, de mostanában kicsit elkezdett benne zörögni valami halkan, ami egyáltalán nem vészes, de azért nem vettem jó néven... Én inkább kisebb rendezvényekre, klubokba, iskolákba, tudom ajánlani, illetve szobába. Egy nagyobb hangvételű 1-2 órás koncertre nem nagyon állnék ki vele szívesen..

Pontozás: 8


Általános benyomások: Gyakorlatilag bármilyen stílusra megfelelő a gitár. Én kisebb rendezvényekre és otthon használom, jelenleg nincs is másmilyen akusztikus gitárom. Azt gondolom, hogy az árkategóriájában a lehető legjobb választás. Én elhatároztam annak idején, hogy 50 ezres kerettel keresek egy akusztikus gitárt, végigjártam 10 budapesti hangszerboltot, kipróbáltam mindent és végül is őt választottam. Azóta is nagyon szeretem, és használom. Szerintem egy teljesen szerethető hangszer, és ár/érték arányban is tökéletes. Igazából ajánlom mindenkinek aki ilyen értékben keres akusztikus gitárt, de azért fontos neki, hogy valamiféle elektronika legyen benne.

Pontozás: 10
2018.07.30. - Írta: JIT

Number of comments - 1

2018.08.09. 13:35:45
Nekem elektronika nélküli kivitelben volt, és ebben az árfekvésben tényleg egész korrekt. Számomra túl vékonyka volt a nyaka, és úgy rémlik, mintha laminált lenne a fedlapja, nem tömör fenyő.