Quick reviews
Összpontszám: 7
Ára: 16900 Forint (€54)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: online

Hangzás: A Papp László Sportaréna akusztikájával számolva, nehéz jó soundot kihozni egy arénából, de ahhoz képest nem szólt rosszul a dolog. Szerencsére Floyd-os hangzásvilágot kaptunk, tompa pergő, tompa lábdob, stb. Hátul ültünk, ott 85 decibelt mértem, a második felére kellett bedugnom a fülem. A gitár ˝recsegős˝ 4kHz-ét nem vágták le, így fájtak a szólók. De összességében a hangzással nem volt gond.

Pontozás: 9


Előadás: 2018-ban járunk sajnos... ez nem egy ˝koncert˝ volt, hanem ˝vizuális élmény˝.
A zenekar mögött hatalmas kivetítőn ment mindenféle videó, a zenekar nem is volt rendesen megvilágítva, gyakorlatilag egy zenekari árokba is letehették volna őket...
És akkor vetítővásznak belógatása középre, gyár rávetítése, majd mindenféle más vetítés és vizualizáció... aztán repülő disznó. Trump-os utalások, és szidás.
Mindez arra jó 2018-ban, hogy még a hülye is elszórakozzon a show-n. Viszont aki azért megy oda, hogy egy zenekart lásson a színpadon játszani, sajnos pórul jár...

Persze, elismerem, hatalmas munka volt benne, és a zenekar is takkra játszott, teljes volt a szinkron videó és zene között. Csak számomra kicsit túlzásba ment át a dolog.

A végén volt egy lézer-háromszög, az tetszett. Meg a játék a robotlámpákkal.

Hogy mi a helyzet Roger Waters-szel? 74 éves, és ez látszik. Bevallom, csalódtam. Amikor ott van a kezében a basszusgitár, még ki is van vetítve... viszont más basszusgitározik helyette a háttérben. Vajon mindezt azért, hogy közben mutogathasson a közönségbe? Lehet... Természetesen csak azokat a számokat játszotta ténylegesen ő, amik jellegzetesek: One Of These Days két hangja, Money introja...
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy ahol a zenekar kibontakozhatna, oda mindenféle pótcselekvéseket kell berakni... például a Dogs középrészében, ahol erőteljes szintetizátor-játék megy, nem a kedves zenészeket mutatják a kivetítőn, hanem Roger Waters-t, ahogy malac-álarcban iszogat.
Több helyen voltak bejátszások az eredeti felvételekből. Például az Another Brick In The Wall part 2-nél hiába jött fel sok gyerek a színpadra, az eredeti gyerekkórus volt bejátszva.

A zenekar egyébként jól játszott, a zongora kicsit háttérbe szorult. A dobos párszor túljátszotta a számokat, a gitáros többször hibázott a szólókban.
És akkor most legyen szó a két kleopátra-hajú énekesnőről. Rájuk is ugyanaz jellemző, mutogatni jó őket... nekidőlés a gitárosnak szóló közben, hatalmas tamok ütögetése, stb.
És a Great Gig In The Sky NEM SZÓLALT MEG!! Át lett írva az ének, és így meg se közelítette az eredetit. És nem arról beszélek, hogy az eredetit vártam volna, de nem az jött, hanem hogy átírták, és rosszabb lett! Persze attól még jól össze voltak rakva a vokálok, és tisztán énekeltek.

A koncert első fele elég langyos lett, játszottak pár új számot is, de azok nem fogtak meg. Szerencsére a számlista tele volt Floyd-számokkal, sokak örömére. Igazából egyetlen egy szám szólalt meg úgy, ahogy annak kell, ez pedig a Welcome To The Machine. Az eredeti videoklip lett kivetítve, és sikerült elérni ugyanazt a nyomasztó hangulatot. De a többi szám sajnos nem hozta mindig azt a szintet... lehet hogy az én elvárásaim nagyok. A barátnőmmel voltam, és párszor összenéztünk, hogy ez nagyon nem az...

Pontozás: 6


Általános benyomások: Mint említettem, Budapest, Papp László Sportaréna. Körülbelül 98%-os teltház volt, főleg 40-50 közöttiek.
Egy darabig az elején izgatott voltam, mert ˝Úristen, ott van Roger Waters 200 méterre!!˝, aztán elkezdett langyosodni az egész, és ez átment abba, hogy ˝Ő ismeri David Gilmour-t˝.

A barátnőmmel mentem el, a mi jegyünk egyenként 16900Ft volt. A szüleim 30ezerért vettek jegyet, ők nyilván jobban ráláttak a zenekarra, hiszen őket is az érdekelte. A barátomék pedig 40ezerért vettek jegyet, és ők semmit nem láttak normálisan.

Szóval kérdés: megéri-e? Azért meg, mert a bácsi 74 éves, és talán utoljára jött Magyarországra.
Viszont azért nem éri meg, hogy filmet nézzünk a koncerten, és eltereljék a figyelmünket a zenekarról.
Ismétlem, voltak jó vizuális effektek is, csak számomra nem ez a legfontosabb, hanem a zene.

Összegezve tehát: itt járunk 2018-ban. A laikusoknak kell kedvezni, hogy bárki szórakozhasson a műsoron. Aki pedig vájtabb fülű, és a zene érdekli, elkésett...

Pontozás: 6

GS ajánlat
 

Fly 3
17 000 HUF



2018.05.03. - Írta: TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ