Quick reviews
Összpontszám: 8.67
Ára: 5400 Forint (€18)
Kiadás/gyártás éve: 2017
Vásárlás helye/jellege: Jegyiroda

Hangzás: Ahogy megszoktuk, Lukács Laci jellegzetes hangjával itt sem volt baj.
Ami viszont nagyon hiányzott az a kemény basszus, ami verte a mellkasomat. Mivel nem voltak erősítők a színpadon, így csak a fölötte elhelyezett hangszórókból érkezett a hang, amik nem voltak otthon a mélyekben. Ellenben mint a hagyományos felállásnál a szép nagy fal basszusláda Laci mögött, ami ontja magából a frekvenciát.
Így a magas hangokból kicsit sok volt, bár nem volt kellemetlen, vagy rossz. A gitárt viszont szuperül lehetett hallani. A dobokból is csak a lábdob basszusa hiányzott.
Laci az új Ibanez Destroyereit használta, azonban Sidi kezében megfordult 1-2 gitár. Többek közt ESP, és Schecter, amire emlékszek, továbbá egy Zakk Wylde gitár.

Pontozás: 7


Előadás: A fiúk már amolyan `modern Tankcsapda` megjelenésűek voltak. Laci a zöld/keki dzsekijében, szegecses feszülő nadrággal, elegáns lábbelivel lépett fel. Sidin tanker mellény volt, alatta fekete ing, lábán bakancs. Fejes lazán rövidgatyában, atlétában dobolt.

A koncert hatalmas élmény volt. Mindenhol emberek, középen a színpad, a csarnok minden szintje tömve. Laza volt a hangulat, és a srácok (Sidi, Laci) körbe-körbe járkáltak, ugráltak. Igyekeztek egyenlő időt tölteni minden oldalon, csak Fejest nem nagyon forgatták felénk. 1-2 zúzósabb számnál volt robbanás, mikor beindult, és hát elég hangos volt :D
Továbbá voltak szikrák, lángok, fények. Mint egy igazi koncert.
A koncerten elhangzottak a legismertebb nóták, illetve 1-2 kuriózum, feldolgozás is. Nekem amolyan kellemes csalódás volt. Nem volt olyan sok az általam ismert számokból, DE így nem ment tönkre a hangom éjfélre. Az mondjuk amolyan miaf... pillanat volt, hogy a jól meg szokott Adjon az ég nélkül búcsúztak.

A produkcióval nem volt probléma. Játszottak, ahogy azt egy szép kort megélt bandától várhattuk.
A koncert végén a 2 frontember amolyan szólópárbajt játszott gitáron, és basszuson. Laci elég ügyesen szólózott a basszusgitárján. Sidit meg hát nem kell dicsérni, tudjuk, hogy qr... nagyon jó gitáros.
A színpad jó volt. Sok-sok fény, pirotechnika, a csarnokon körbe kijelzők. Kicsit fájt otthagyni azonnal a helyszínt, de hát indulni kellett haza.

Pontozás: 9


Általános benyomások: A koncert a banda otthonában, Debrecenben a Főnix csarnokban került megrendezésre 2017. XII. 29-edikén.
2 előzenekar volt, a Next Day, és a Dorothy. Mi a Dorothy koncert közepetáján értünk oda. Mit ne mondjak, nagyon jól nyomták a csajok.
Szerintem megérte az árát a jegy. Jobban éreztem magam, mintha valami ökörségre költöttem volna azt a pénzt, bár van haverom aki sajnált rá annyit. Végülis nem én hagytam ki az első, és egyetlen főnixes körszínpadot :D
A tömegben viszonylag könnyedén el lehetett jutni A-ból B-be. A mosdót meglehetett járni pár perc alatt a küzdőtérről is. A tankshopot megnéztem kíváncsiságból, és az árak sem voltak a földtől elszállva.
Aztán mikor jött a csapda, és kezdődött a jól ismert Fűrész filmből ismert zene, akkor kezdtem örülni, mint majom a farkának. Megjegyzem, hogy szeretem a csapdát. Szeretem a Cseresznye korszakát, és szeretem a Sidi korszakát is. A koncertjeikre szívesen elmegyek, és ez a koncert különleges volt. Olyasmi, amit nem minden nap él át az ember. +bepótoltam az április 28-adikai koncertet, ami Budapesten kapott helyet. Aznap lettem 18.
Bárki bármit mond, nekem ez életre szóló élmény volt, Magyarország (egyik) legnagyobb rockegyüttesének egy különleges koncertjére elmenni.

Pontozás: 10
2018.01.06. - Írta: Atoka220