Quick reviews
Összpontszám: 9
Ára: 8690 Forint (€29)
Kiadás/gyártás éve: 2017
Vásárlás helye/jellege: Székesfehérvár

Hangzás: Mindkét frontember éltes kora ellenére rendkívül jól teljesített mind ének mind közönség-vezénylés tekintetében. A Saxon-os gitárosok: Doug ESP Floyd-os/Paul Gibson Floyd-os/ Nibbs Gibson Firebird gitárokat, a dobos Nigel a saját nevével ellátott dobcuccát használta. A Cooper-es gitárosok: Nita Ibanez Floyd-os, Tommy, Steve, Gibson Flying V/Firebird/SG/ jazz gitárokat/Chuck Fender-t használt. A dobos Glen egy ,,agyig˝ rakott speckó dobszettet használt. Én ahogy szoktam minden tekintetben középen álltam. Mindkét banda magyar ,,vezető˝ rockzenekarokat megszégyenítő profi módon szólalt meg.

Pontozás: 10


Előadás: Saxon esetében a hazai közönség pár percnyi megszeppenés után Biff vezényletének hatására nagyon meghálálta a banda teljesítményét mind a hangzás mind a dalok tekintetében. Én szívesen vettem volna az Innocence is no Excuse-os lemezükről 1-2 kedvenc dalomat de így sem lehetett okom panaszra. A legfontosabb ,,slágereiket˝ eljátszották. Akárcsak Alice Cooper és bandája aki a legnagyobb shock-mestertől megszokott módon magas szintű jól megkreált színpadi látványvilágot is tárt elénk. Én 1-2 80`évekbeli klasszikusát hiányoltam mint: Bed of Nails, House of Fire, Hey Stupid, stb. de koncertje így is több mint jó volt. Jelenleg ő adja a legjobb rock koncerteket a világon 3 gitárossal ami csak az Iron Maiden-nek megy még. : )

Pontozás: 9


Általános benyomások: Előzenekarként a Lord bódította ,, volna˝ a többségben hazai közönséget, de ők is tudták, hogy nem akárkik előtt kell fellépniük és úgymond az esélytelenek nyugalmával de tisztességesen játszották el legismertebb dalaikat. Legjobban Alice Cooper és bandájának, a show-szereplőinek és technikusainak profizmusa tetszett mellyel mindenkit lenyűgöztek. A tömegben felfedezni véltem 1-2 ismert hazai ,,zenészt˝ barátnőjével mint a Hooligans gitárosát Tibit. Negatívumok: Nem tetszettek egyes erőszakos részeg szlovák fickók megnyilvánulásai pár perccel az Alice Cooper koncert előtt akik azt gondolták, hogy Fehérváron is megtehetik velünk magyarokkal azt amit odahaza náluk. Saját szememmel láttam amint az egyik lebúbolt egy hosszúhajú magyar fickót majd a tömegben eliszkolt. A tömegverekedés elkerülése végett pár magyar srác benyomult közénk az erőviszonyok rendezése és a béke fenntartása végett, de a koncertkezdést én sem úsztam meg lökdösődés, mellre-feszülés nélkül. A biztonságiak unott arcokkal egyes felállítási helyeken pontatlanul máshol túlbuzgóan vizsgálták át a fesztiválra érkezőket. A jegyárak a tavalyihoz képest nem sokat emelkedtek. Amennyiben ilyen profi előadókat szerződtetnének jövőre is és szlovák-mentesítenék a 2018.-as Fezent abban az esetben újra elmennék...

Pontozás: 8
2017.08.04. - Írta: TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ