VINTAGE IBANEZ identification book
Total Score: 9.33
Price: 12400 Forint (€40)
Release/Production Year: 2014
Place/Nature of Purchase: Szerzőtől közvetlenül

Style: Érthető angolsággal megfogalmazott, nem túl szószátyár kiadvány. A lényegre koncentrál, a megértéshez szükséges és elégséges információt közli.
A nyomtatás minősége lehetne jobb, de így is teljesen élvezhető.

Rating: 8


Content: Angol nyelvű, keményfedeles, 144 oldalon keresztül rengeteg szép fotóval illusztrált kiadvány, amely a vintage Ibanez elektromos gitárokat hivatott bemutatni a ˝copy˝ érából. Ebben a hatvanas évek végén kezdődött és nagyjából 1978/79-ig tartó időszakban jelentős változáson mentek keresztül az Ibanez egyes modelljei, mind kinézet, mint kidolgozás és hangminőség szempontjából.
A szerző betekintést nyújt egyes modellek stílusjegyeibe, azok változásába az egymást követő években, így segítve az olvasót, hogy a fenti időszakban készült Ibanez elektromos gitárok pontos típusát felismerje és el is tudja helyezni az időben.
Olyan speciális stílusjegyeket taglal, mint a nyaklemez feliratok, fogólapvégek formája, fejlogók, fejformák, hangolókulcsok, fogólap és tremoló variációk, húrlábak, húrtartók, hangszedők, pozíciójelölők, stb.
A könyv segítségével szinte minden - az említett időszakban készült - vintage Ibanez elektromos gitár kora egyértelműen beazonosítható, legalábbis az év tekintetében, 1975 augusztusától pedig a sorozatszámozás alapján év/hónap tekintetében is.
A kiadvány befejező, fotó szekciójában a szerző saját vintage Ibanez elektromos gitár gyűjteményének legszebb darabjai kaptak helyet, ami tényleg nem mindennapi!

Rating: 10


General Impressions: Minden Ibanez gyűjtőnek kötelező olvasmány, a régi Ibanez gitárokat kedvelőknek erősen ajánlott irodalom, de minden más gitárkedvelő kolléga polcára is hasznos és szép kiadvány!
Aki nem érti az angol nyelvet, az sem fog csalódni a rengeteg szép fotó miatt.
Sajnos Magyarországon egyelőre nem kapható, de neten beszerezhető Ny-Európából, illetve közvetlen a szerzőtől is.

Rating: 10
2015.12.15. - Author: TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ

Number of comments - 1

2015.12.27. 20:19:54
Jó cikk. A könyvet pedig elfogadnám...