Quick reviews
Összpontszám: 10
Ára: 6490 Forint (€21)
Kiadás/gyártás éve: 2012
Vásárlás helye/jellege: Karácsonyra kaptam :)

Tartalom: Kb 70 gitárgyártó és ezek néhány modellje. Nyilván a nagyobb gyártók több modellje is bemutatásra kerül, ezeken belül az akusztikus és elektromos gitárgyártók történetei. (nem számoltam, de az elektromos gitárok azért egy picit nagyobb arányban vannak) Ok, van pár basszusgitár is. :)

Több, mint 200 gitár története, hogy hogyan fejlesztették ki, milyen céllal. A most is elérhető gitárok és a vadhajtások (konkrétan a bukások :)) is. De mindenképpen érdekes, ha ritka, akkor azért, ha 50 éve az eladási listák élén áll, akkor meg azért.

Az egyes hangszerekről egy jó minőségű kép, némi szöveg, hogy ki használta és egy részlettes leírás az adatairól (hangszedők, faanyag, hardver stb.).

És van benne 5 nagy poszter (3 nagy, 2 igen nagy :D szerintem minden gitárosnak kell ilyen a falára). :) Igazából a poszter kétoldalas, tehát ez 10 poszter, de egyszerre csak 5-öt lehet nézni. Ne egy nagy képet várjatok, hanem egy márkacsaládfát. Tehát a Fender (igen nagy), Gibson(igen nagy), Martin, Gretsch, Rickenbacker hangszerek első modellje és az adott típusok merrefelé fejlődtek. Kb egy ilyen fejlődési térképről van szó. Nálam mindegyik be van keretezve, aztán lóg itt a falamon. :)

Pontozás: 10


Stílus: Mint egy történelemkönyv a kánaánban. :D
Szóval a gyártók és típusaik 1-1 oldalas leírása, létrehozásának körülményei. Nem száraz, nem is túl terjengős. Pont annyi, hogy ne váljon unalmassá. Pont az a jó benne, hogy nem un bele az ember, mert akár 1-2 oldalon is fel lehet ütni a közepén. Én mondjuk már többször elolvastam kb az egészet. :)
Szóval nem oldalakon átívelő folyószöveg.

A könyv a legmagasabb minőségű lapokból áll, 250 oldal körüli terjedelem. Sokat elárul, hogy 21x15 centi a mérete kb, mégis 1,2 kg súlya van. :)
Kemény borítóval és díszborítóval (védőborítás?) is rendelkezik.

Pontozás: 10


Általános benyomások: A könyvet karácsonyra kaptam, szóval az árát a netről néztem. A Gabo kiadó adta ki itthon, ha valaki keresné, de talán valami webshopon is megtalálható. Ami árat írtam, az a hivatalos ára, de sok helyen láttam már akciósan is, szóval 5000 alatt szerintem hozzá lehet jutni.

Ideális ajándék (vagy saját vásárlás) minden gitárosnak, akik érdeklődnek a hangszer történelme, az egyes legendás és ritka típusok után is. Nem ebből fogsz megtanulni váltottan pengetni, viszont azt igen, hogy az Ibanez `62-től szállt be az elektromos gitárpiacra. Vagy a Fender Esquier hogyan fejlődött Broadcasterre, az pedig hogyan váltotta a nevét Telecasterre. Azt nem is mondom, hogy a Gretsch hogyan vette rá Chet Atkins-t, hogy az ő hangszereiket válassza.

Szóval azoknak, akiknek nem csak a gitározás a hobbijuk és érdeklődési körük, hanem maga a GITÁR is. :)

Ok, ez is 10 pont nekem, de a maga minőségben, mélységében és tartalmában nagyon magas szintet képvisel és aki fogékony erre, az nem is sajnálja tőle. :)

Pontozás: 10

GS ajánlat
 

Bdi 21
6 000 HUF2015.11.19. - Írta: Pocok