Quick reviews
Gothica Fest Reunion in Budapest 2015.
Összpontszám: 8.33
Ára: 12000 Forint (€39)
Kiadás/gyártás éve: 2015
Vásárlás helye/jellege: helyszínen

Hangzás: A Moonspell esetében Riberiot nem vészesen de kissé elnyomta a banda hangereje.A Paradise ,,főnök˝ Holmes jobban is kiengedhette volna bivalyerős hangját. A hangszeresek hangszerei felszerelése egytől egyig profik voltak főleg a Moonspell esetében akiknél a gitáros 2 teljesen új és egyedinek tűnő új fejlesztésű fejnél világító számomra ismeretlen márkájú gitárokat használt. Mindkét zenekar hangzása profi volt de talán a Lost-éra lehet azt kijelenteni, hogy NO.1.Tisztán de irgalmatlanul durván szóltak jó arányú hangerővel.

Pontozás: 10


Előadás: A közönség mindkét helyszínen a nagy ,,heringeffektus˝ ellenére nagyon élvezte a bulit velünk együtt.(már amennyire mindkét bandára vonatkoztatva az adott stílus az örömködést megengedheti) A Moonspell esetében maradéktalanul elégedettek voltunk mert minden lemezükről játszottak nótákat. A Paradise Lost esetében több nótát elbírtunk volna az Icon, a Draconian Times és a One Second lemezekről. A Moonspell esetében a már megszokott visszafogottan egyszerű de mégis nagyszerű előadásmód(kevés füstláng, háttérkivetítőn atmoszféra-film)hengerelt míg a Paradise Lostnál leginkább a tekintélyt parancsoló jelenlét dominált mint mindig.(remek háttérvászon,szolid fény és lézerjáték)

Pontozás: 8


Általános benyomások: A fesztivált sajnos két napos időpontra bontották,nem úgy mint régen.Ez szombaton a Barba Negra Clubot és hétfőn a Dürer Kertet jelentette ami nem tett jót a hazai még éppen csak létező gothic szférának. Mindkét nap esetében az előzenekarokról (Gyöngyvér,De Facto, Nevergreen, Dagoba, stb. direkt nem írtam, mert bár szinte mindegyik előadásába betekintettünk de mély nyomot nem hagytak bennünk mert előadásmódjuk kritikán aluli volt .A jegyárak kissé drágák voltak a Paradise Lost esetében a helyszínmódosítás miatt és az előzenekarok előadásainak színvonalát figyelembe véve. Én max a 10.000- HUF (Áfa-val) tartottam volna reálisnak.A Moonspellt bármikor megnéznénk pár új lemez után újra. Aki nem jött el megnézni ezeket a bandákat az sajnálhatja és mehet majd utánuk talán Bécsbe.

Pontozás: 7
2015.10.27. - Írta: TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ