Quick reviews
Distrotion
Összpontszám: 9.4
Ára: 8500 Forint (€28)
Kiadás/gyártás éve: 2014
Vásárlás helye/jellege: E-bay

Technikai jellemzők: A Joyo JF-04 egy high gain torzító pedál, rock/metálra tervezve és Kínában gyártva.
Tru bypass, piros visszajelző fény, 9V-os elemmel vagy adapterrel működtethető.
Négy szabályzóval rendelkezik:
- Gain: torzítás
- Treble: magas frekvenciák kiemelése
- Mid: közép frekvenciák kiemelése
- Volume: hangerő
Mérete: 120x87x38 mm, tömege: 380 g.

Netes vélemények szerint a Marshall Shredmaster pedálja adta az alapot, de a kezelő szervek eléggé eltérnek.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: A JF-04 abszolút metál torzító, ehhez képest viszonyuljunk hozzá.
Két gitár tesztalany: CORT KX1-Q (EMG HZ) és Epiphone Explorer 1984 (EMG 81/85), erősítő: Marshall MG50DFX (tiszta csatorna, B-M-Tr kb középen). Mindkét gitárral jó megszólalást kaptam, de a hangszedők különbsége hallatszik a hangon (ez nyilván jó, nem fedi el a pedál a különbségeket).
Más eszközökkel nyilván más hangot kapunk.

Először is nézzük a hangerőt, nálam ez maximumon van, mivel valami miatt az effekt eléggé leveszi a hangerősséget (BOSS DS-1 hasonló jelenséget produkál).
Torzítás: minimumra tekerve meleg bluesos hangot kapunk, sok méllyel, amit a közép és magas tartományokkal érdemes kompenzálni (közpállástól jobbra, kb 3 óra állásnál). Feljebb tekerve a torzítást eltűnnek a mélyek (közép visszateker balra 9 órára), és jön némi háttérzaj, ami 3 óra állás felett zavaró (de nem jobban mint a BOSS MT-2-nél).
A közép és magas szabályzók széles tartományban dolgoznak, ami jó beállíthatóságot biztosít.
Összevetve MT-2-vel egy kicsit több természetességet érzek, jobban átjön a gitár hangja, de inkább riffeléshez OK. Szóló esetén (magas hangoknál) egy kicsit vékony és sarkos, az MT-2 kicsit teltebb, élesebb, simább hangot produkál (hangszín potikkal még kéne játszani).

Pontozás: 9


Minőség: Matt fekete festés, koponyás grafika. Jól néz ki.
A fekete potisapkák teteje fehér, így jól látszik a beállítás.

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Strapabíró alumínium ház jó előjel, szobai használat mellet, nyilván nem tudok a tartósságról írni.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Az eszközt az E-bay-en vettem kb 8.500 Ft-ért, ami az itthoni bolti ár kb kétharmada, DE adjunk hozzá 10%-ot és az ÁFÁ-t és máris ott vagyunk a bolti árnál. Plusz: január elején rendeltem, június elején érkezett, a Posta jóvoltából háromszor járta meg a Kína - Magyarország távot, így null kilométeresnek nem nevezhető ... :-).
Szóval hosszú várakozás után érkezett meg a kis csomag, a doboza elég jellegtelen, viszont a pedál buborék fóliába is be van csomagolva.

Egy kicsit féltem az ismeretlen márkától, de elég komoly effekt választékot sorakoztatnak fel. Ár-érték arány nagyon jó, ennyi pénzt megéri befektetni, érdemes kipróbálni.

Pontozás: 9

GS ajánlat
 

SE-OCT
8 000 HUF2014.06.04. - Írta: Mikó Balázs