Quick reviews
Összpontszám: 9.2
Ára: 40000 Forint (€130)
Kiadás/gyártás éve: 2013
Vásárlás helye/jellege: gitarshop.hu (használt)

Technikai jellemzők: Két csatornás, csöves torzító pedál. Az I.-es csatornához tartozik egy clean/crunch kapcsoló. A csatornáknak külön-külön Gain és Level szabályzója van, az Equ közös (magas, mély, közép, és ISF) Itt jegyzem meg, hogy ezzel az erővel az Equ-kat is különválaszthatták volna, de ez már csak okoskodás :-)
Az ISF kapcsoló az amerikai, illetve brit hangzás közötti váltás lehetőségét kínálja. Két Output lehetőség közül választhatunk, az egyik direkt az erősítőbe, a másik egy emulált hangszóró kimenet, amivel vonalra lehet kötni a pedált. 22DC táppal üzemel. Egy darab ECC83/12AX7 cső hajtja. Méretei: 160x119x80 mm. Bármely csatorna kapcsolóját kétszer megnyomva Bypass-ba kapcsol.

Pontozás: 8


Hangzás, hangtulajdonságok: Állat... Csodás, dinamikus, tiszta és érthető hangja van mindkét csatornának. Az I-es csatorna Clean üzemmódban, szép csöves tisztát produkál, igaz a Gain-t 12 órára állítva a Level-t alaposan fel kell tekerni hogy hallható legyen. Ha a Gain-t max-ra feltekered, kellemes overdrive hangot ad, boost-olásra is kitűnő. Ha Crunch üzemmódban használod, feles Gain-nél remek overdrive hangzást kapunk, amivel SRV-t, Hendrixet simán játszhatunk. A II-es csatorna sokkal inkább distrotion jellegű, kevésbé nyitott hangzású, feles gain-nel abszolút hard rock hangzás.

Az ISF kapcsoló leginkább akkor érezteti hatását, ha a közepet minimumra tekered, egész érdekes hangzások érhetők el így. Nagyon okosan vannak kalibrálva a kapcsolók! Ha az I-es csatorna Crunch módban van, és mindkét csatorna Gain-je + Level-je 12 órára van állítva, akkor gyakorlatilag azonos hangerőt produkálnak a Bypass hangerővel (legalábbis én így tapasztaltam egy Laney VC30-ason). Ez azt jelenti, hogy ha az erősítőd tiszta csatornáját használod, szabadon választhatsz egy tiszta, egy crunch és egy torzított csatorna között anélkül, hogy jelentős hangerő eltérést tapasztalnál.

Az Emulált hangszórókimenet igen hasznos cucc rajta, ha esetleg az erősítőd elfüstöl az előzenekar jóvoltából. Nagyon korrektül hozza az egyes beállított hangszíneket, nyilván balgaság lenne ugyanazt a hangot várni, mint amit az erősítőd produkálna.

Pontozás: 10


Minőség: Masszív, fém tégla darab. Nem hinném hogy bármi probléma adódna vele, igaz boardban tartom.

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Még csak egy hónapja van nálam, eddig nem tapasztaltam semmi negatívumot, ha bármi változás lesz, szerkesztem a tesztet. :-)

Pontozás: 9


Általános benyomások: Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a pedált, megéri a viszonylag magas költséget. Könnyű elhelyezni boardban is, én a Boss nagyobbik boardját használom, gyakorlatilag elfér az iker pedáloknak kialakított hasítékban, csak a széléhez kell egy max. 1 cm-es csíkot beszabni hogy ne csúszkáljon. Egyedül a más feszültség igény okoz némi kényelmetlenséget, de a saját tápja is gond nélkül elhelyezhető a pakkban. Bekapcsoláskor ugyanúgy mint a csöves erősítőket, ezt is hagyom bemelegedni, és csak utána választom ki a csatornát. Kikapcsoláskor pedig először ajánlatos Bypass-ba tenni, és csak utána kihúzni a tápból. A mellékelt videó szerintem jobban reprezentálja az elérhető hangzásokat, mint a gyártó saját videója.

Pontozás: 10

GS ajánlat
 

Q88
40 000 HUF2014.04.23. - Írta: Velősy Márton Áron