Quick reviews
Összpontszám: 8.6
Ára: 65000 Forint (€220)
Kiadás/gyártás éve: 2012
Vásárlás helye/jellege: Boltokban

Technikai jellemzők: Metál, rock és punk zenéket játszom. 20 wattos tranzisztoros noname erősítőm van és egy Digitech RP100 multieffektem. Szerintem ezért az árért csak rosszabbakat lehet kapni, ez mégis egy Ibanez. A hangszedők egész jók. Nem szólnak túlságosan élesen, de nekem megfelel még egy éve sem gitározom. Később akarok bele venni jobbakat. A gitárt egyébként nem szeretném lecserélni, sokáig ki fog szolgálni azt hiszem. Egy két dolgot majd javítok rajta, ahogy lesz pénzem. Ezért az árért tökéletes metál és punk célokra.

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: Két oktávos, medium bundos
- Hárs test
- Fix híd
- humbucker hangszedők
- 3 utas kapcsoló

Egyszerű gitár, pont ezt akartam tőle. Nem akartam semmi bonyolultat venni. Egy strapabíró gitárt szerettem volna. A barátaim azt mondták, hogy a tremolóval rosszabb a hangkitartás, ezért döntöttem emellett.

Pontozás: 7


Minőség: Amikor vettem, a boltban a srácok beállítottak rajta nekem mindent, szóval nem volt vele problémám. Eredetileg a húrok túl magasan voltak nekem, de ezt is sikerült korrigálni.

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Néhány alkalommal a suliban léptünk fel, ott használtam. Emiatt nem tudom megítélni, hogy komolyabb koncertezést kibírna-e. A kapcsolók rendben voltak, semmi technikai problémám nem adódott. Ha lenne másik gitárom azért azt vinném, de nem azért mert ne bíznék meg ebben a hangszerben, csak hát ki tudja mi történhet. Próbáltam más gitárokat is és súlyra ezt nem érzem annyira nehéznek. Elég kényelmes hosszabb időn keresztül is.

Pontozás: 8


Általános benyomások: Ahogy mondtam, metál és punk zenélésre teljesen megfelel. Több, mint egy éve van meg és semmi bajom nem volt vele. Minden nap gyakorlok, azért használom rendesen. Néhány karcolástól eltekintve semmi baj. A kapcsoló jól működik, a potik nem sercegnek amikor tekerem. Ha elveszíteném, megint ilyet vennék. Kezdő-haladó gitárnak teljesen jó. Hasonló árkategóriás Epiphone, Squier vagy hasonló nem kéne. Ezért az árért szerintem veri a többi gyártó hasonló hangszerét.

Pontozás: 10
2013.01.25. - Írta: paja

Number of comments - 2

2020.10.07. 14:47:37
Szia, nem tudod véletlenül hogy GRG 121EX és GRG 121DX között mennyi különbség van?
1. Sabbat
2013.12.15. 18:15:54
Tetszik ez a kis teszt.
A maga módján többet elmondd, mint az sok agyonragozott szakzsargonnal teli verziók.