Quick reviews
Összpontszám: 10
Ára: 97900 Forint (€322)
Kiadás/gyártás éve: 2010
Vásárlás helye/jellege: Hangszerdiszkont , webshop

Technikai jellemzők: Nagyon kényelmes gitár de aki játszott már stratocasteren annak nem kell bemutatni talán a legkényelmesebb forma a világon . Én jelenleg egy Fender mustang 1 v2 - es 20 W -os modellező erősítővel használom , Dunlop sw -95 wah , Boss ds 2 distortion , Boss sd 1 over drive , és digitech dl 8 -as delay -looper pedállal . A pickupok egyes állásokban zúgnak kicsit , de ez a single coil kialakításuknak köszönhető , amúgy nem túl vészes és plusz árnyékolással javítható . Ez a fajta gitár nagyon sokoldalú , funkey -tól a blues -on át a rockon keresztül a hard rockig mindenre használható .

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: A Squier Classic Vibe szériájában lényegében kétféle felszereltségű gitár található , többféle színben . Mindkét típus a gitározás hőskorának számító , 50 -es , és 60 -as években készült gitárokat hivatott megeleveníteni . Az általam vásárolt modell , az 50 -es éveket idéző típus gyönyörű két tónusú sunburst festéssel ( tényleg szép a fényezés ) és öregített lakkal a nyakon kicsit sárgább a standard színtelen lakknál ( ami testhez hasonlóan szintén elég tetszetős ) . A gitár fején hátul található gyári szám alapján , a 2010 -es évben lettek készen vele a kínaiak , akik ha oda van rájuk figyelve tudnak nagyon jó dolgokat is csinálni . A nyak modern ˝C˝ formájú és juharból készült . Az általa képviselt korszaknak megfelelően egy darabból van a fogólap a nyakkal , nem pedig ragasztva . 21 darab medium jumbo méretű bund csücsül rajta ( 9,5˝ -os rádiusz) , hagyományos fekete pont berakásokkal . A test égerből van akár az amerikai nagy tesó esetében , viszont itt a különbség az , hogy ebben az árkategóriában 2 -3 darabból míg az amerikainál általában 1 darabból van a test . A hangszedők passzív , vintage jellegű ( régies hangzású ) single coil -ok ( azaz egytekercselésűek ) alnico 3 -as mágnesekkel , vagyis kisebb a kimenő jel cserébe viszont tisztább a hang . Igazi Fender hangzás . A gitáron hagyományosan 3 poti van egy volume és 2 tónus szabályzó , plusz egy 5 állású pickup váltó ( standard beállítással ) . A híd tremolós , viszonylag jól tartja a hangolást . A hangoló kulcsok pedig szintén vintage stílusúak . Gyárilag 0.09 ˝-os Fender húrokkal adják én jelenleg 0.10˝ -os szettel használom .

Pontozás: 10


Minőség: A gitár karton dobozban , azon belül át látszó fóliába igényesen becsomagolva a kellő helyeken hungarocellel kibélelve érkezett a boltból . A gyári beállításokon kellett azért állítani de ez minden új gitárnál kötelező , még a legdrágábbaknál sem garancia , hogy minden klappolni fog hiszen ki tudja mennyit állt a boltban milyen körülmények között szállították , tárolták stb . Én egyenlőre csak a pickup takarókat a poti gombokat és a pickup váltó sapkát cseréltem le fehérre ( nem volt szimpatikus a gyári öregített fehér színű ) .

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Bár én egyenlőre még csak itthon szobában használom szerintem nem okozna neki problémát a színpad sem .

Pontozás: 10


Általános benyomások: Két éve kezdtem el zenével foglalkozni , autodidakta módon tanulok jelenleg is . Eleinte egy kihasználatlanság miatt jó baráttól kölcsön kapott Baltimore by Johnson strat kópián kezdtem ( szörnyű gitár volt ) , majd egy szintén baráttól kapott szintén alsó kategóriás akusztikussal folytattam a sort . Játszottam már Squier bullet stratón és nemrég egy mexikói red wine színű rózsafa fogólapos standard stratón is egyik sem volt ilyen jó mint ez pedig az utóbbi kb. kétszer ennyibe kerül . Amerikait vagy japánt sajnos nem próbáltam még így azokkal nem tudom összehasonlítani , de vásárlás előtt alaposan utánanéztem és egyszer se (!) olvastam rossz véleményt erről a modellről amit most már én is igazolok . Aki nem hiszi járjon utána , még a Fender hivatalos honlapján is dicsérik . Aki szereti a Fender hangzást de nincs rá 400.000 Ft -ja ( valljuk be sajnos sokan vagyunk így ebben az országban ) annak nyugodt szívvel ajánlom ezt a szériát , ár -érték arányban ez a legjobb . Egy tökéletes középkategóriás gitár ami nem csak gyakorlásra de zenélésre is jól használható .

A pontszámokat a gitár saját kategóriáját és ár -érték arányát figyelembe véve adtam . A teszt az én szubjektív véleményem , és az általam olvasott , internet által elérhető többi vélemény lenyomata . Nem állítom , hogy ez a legjobb gitár ami létezik , és azt se hogy minden egyes darab ilyen jó a szérián belül , csak azt mondom , hogy érdemes kipróbálni egyet ha van rá lehetőség . A gitár sznoboknak meg annyit , hogy az amerikai példányokat túlárazták !


Remélem segítettem a véleményemmel a leendő gitárvásárlóknak a döntésben . A fotón szereplő gitár nem az enyém de ugyanez a modell .

Köszi a figyelmet sziasztok üdvözlettel ,

Henrik

Pontozás: 10
2014.03.13. - Írta: charger69