˝Mi az vagyunk a magyar emberek számára, mint az angol nyelvterületen élőknek a Metallica vagy a Guns N’ Roses˝ - Vallató: Tankcsapda | HARD ROCK MAGAZIN - A Rock Napilap!

2014.05.16. 11:18:43 - Hír beküldője: golya

Egyet értek a címmel. Én mindig úgy gondoltam rájuk. A leírtak pedig nagyon a helyén vannak :-)
˝Mi az vagyunk a magyar emberek számára, mint az angol nyelvterületen élőknek a Metallica vagy a Guns N’ Roses˝ - Vallató: Tankcsapda | HARD ROCK MAGAZIN - A Rock Napilap!
    Number of comments - 20
  • 20.

    Boltos Sanyi:
    ˝Gondoljatok már bele, hogy a TCS 89-ben alakult, amikor nem volt magyarországon MTV, VIVA, vagy rock újság,˝
    Volt Metallica Hungarica (később Metal Hammer), az akkori Petőfi Rádióban (ha jól emlékszem) már ment a Garázs című műsor, sőt a az akkori M1-en futott a Rockkalapács. Az nem rémlik, hogy a Garázsban is szerepeltek volna, de az biztos, hogy a Rockkalapácsban már igen.
    A többire nem akarok reagálni, mert kinek a pap kinek a papné (nekem inkább a papné), de az biztos, hogy ez a kijelentésük nagyon nagyképű.

  • 19.

    Boltos Sanyi:
    Szerintem is kicsit félreértetted a hozzászólásokat. Az tisztán látszik, hogy érzelmileg el vagy kötelezve a tcs mellett. Nincs ezzel semmi baj, én is imádom a 20 éves ktm-emet, de ha azt állítanám róla, hogy márpedig ez a csúcstechnika és mindenki aki mást állít a zsírúj gépe mellett állva csak irigy kutya, az az én szegénységi bizonyítványom lenne. Viszont te úgy írsz Lukácsról, mintha ő lenne itt az atyaúristen. Lukács az tudja, ismeri, feláldoz! Meg még páran ebben az országban. Van aki többet mint Lukács.
    Sokan értek el sikereket vidékről (pl Edda v Ektomorf) nem csak a tcs.
    A legtöbb hobbinak indul, aztán van aki jókor van jó helyen.
    És kb minden magyar zenész nélkülöz valamiben, hogy fejleszteni tudja a cuccát.
    Én is aludtam, meg alszom a mai napig egy turné során kocsiban, meg olyan helyeken, olyan foglaltházakban, hogy nyomortanyának is beillene. Mondjuk pont leszarom, hogy mit ért el a tcs, mert az a zene meg az a közeg ahol ők mozognak, soha nem vonzott. Sem a siker. Nem vagyok irigy Lukácsra, felőlem akár csilliárdos is lehet abból amit csinál.
    Az sem érdekel mennyire jő bőgős, de az én ízlésem szerint nem ír jó dalokat. Ennyi és nem több.
    De a címben szereplő kijelentés viszont bicskanyitogatóan nagyképű, azt igenis elvitatom tőlük.
    Az emberek azt eszik amit eléjük raknak, külön cikket lehetne arról írni miként működik a zeneipar, melynek fogaskerekei bedarálták a tcs-t is, és rég nem az ő érdemük, hogy ezen a szinten tudtak maradni.
    Évek óta a már kiöregedett régi nagy nevek adják a fesztiválok gerincét, és nem azért mert még mindig ők a legjobbak és nincs utánpótlás, hanem azért mert bizonyos érdekek így kívánják.

  • 18.

    Na ja, nagyon félreértetted itt a kommenteket haver. Szerintem senki nem irigyli őket, csak megkérdőjelezik a címben szereplő állítást. Az, hogy sokan ismerik a dalaikat annak köszönhető, hogy a magyar rockzenei palettáról őket játsszák mindenhol, és őket hívják mindenhova, mert a legismertebbek. Mint anno a neotone. De ettől még nem lesznek jobbak a dalaik egy alig ismert klubzenekarénál. Csak hogy értsd; az éjjel nappal bp-t is mindenki ismeri, meg azt nézik mert azt kapják az arcukba. Ettől még nem értékesebb, pláne nem jobb pl egy true detective-nél.

  • 17.

    És miért is kell ma már a lóvé? Azért, hogy legyen arra pént, hogy gyereket nevelj, meg a családnak mindent biztosítani tudja, Emberek ébredjünk fel! Ők már családos emberek! Nekik a zenén múlik, hogy lesz-e a gyereknek kaja, meg ruha! Neketek nem ez a fontos? A pénzt a magunk módján keresik ma is a dalaikkal. Ha nem tetszenek senkinek akkor nem lenne gázsi. De tetszik, mert van koncertjük dögivel! Még külföldön is meg tudnak tölteni egy klubbot, mert lám a külföldön élő magyaroknak sokat jelentenek! Közületek ki tud felmutatni akár csak egy olyan dalt, amit ennyien ismernek? De tényleg melyik híres zenekarban is játszotok tisztelt fanyalgók és rendkívül hozzáérető kritikusok? Mit is tettetek le az asztalra? Mert ők bár nem olyanok mint régen NEKEM, de a régi dalok amik gyerekkeént megérintettek, azok ma is ugyanúgy hatnak rám, mint akkor! Neketek csak a fikázás marad az interneten, de soha nem fogtok annyit jelenteni embereknek mint ők! Köszi!

  • 16.

    Olvasom a kritikákat és nem tudom megállni, hogy ne fűzzek hozzá kommentet. Előre bocsátom én is úgy vagyok velük, hogy gyerekként imádtam őket, manapság viszont már nem tudnak megfogni a dalok. De ettől függetlenül tisztelem őket, mert vidéről olyan szintre jutottak el, mint senki más ebben az országban. És ezt NEM pénzzel érték el. Gondoljatok már bele, hogy a TCS 89-ben alakult, amikor nem volt magyarországon MTV, VIVA, vagy rock újság, vagy bármi akinek fizethettek volna. Ráadásul az induló TCS olyan szegény volt, hogy még egy normális gitárra sem telt. ELindult hobbiból, ha valaki nem tudná, csak idő eltöltés végett. De egyre többen megszerették és ennek volt köszönhető, hogy a hobbiból hivatás lett. Nem szándékosan indult el pénzkeresetté! Ráadásul Ők aztán megszenvedték, mert kíváncsi lennék hányan csinálnátok meg, hogy háztartási kekszet esztek májkrémmel csak hogy zenálhessenek! Lukács 7-ed magával lakott albérletben. Meg egy kombi Ladával mentek túrnézni, amiben együtt aludtak a cuccokkal. Ezt hányan csináltátok meg kritikusok? Itt ez megy, ez az állandó fanyalgás olyan emberektől, akik még csak hírből sem ismerik, hogy mit jelent mindent feláldozni valamiért! Lukács viszont ismeri! Én azt látom, hogy rengetegen próbálkoznak a zenéléssel sikertelenül, aztán feladják és elkezdik kritizálni azt akinek sikerült. Arra kéne rájönni, hogy nem azon múlik a dolog, hogy ki mennyire jó énekes, gitáros, dobos, hanem azon, hogy ki tud jó dalokat írni. Márpedig ők tudnak, legalábbis saját értékrendem alapján tudtak és maradandó tételeket raktak le. A mai dalok annyira nem teszenek nekem sem, de valószínűleg megöregedtem. Nem minden zenekar tud egy rajongót egész élete alatt lekötni, de ezzel nincs is semmi baj. Szerintem ha nem teszenek a dalok akkor rá kell jönni, hogy már nem neked szólnak a dalok, hanem a fiatalabbaknak. Cserélődik a közönség, de nem véletlen, hogy nem csökken a létszám! És azt se felejtsétek el, hogy Lukácsi is már negyvenvalahány éves. Nyilván nem úgy gondolkodik, mint egy tizen-huszonéves. Más dolgok mozgatják, más az egész élete. Nem lehet elvárni, hogy most is olyan dalokat írjon, mint 20 évesen. Mint ahogyan mindannyian máshogy látjuk a világot 20-30-40 évesen. És az, hogy olyanok mint a Metallica, vagy a GNR? A kommentjeitek alapján nem értiktek a lényeget!!! Nem arról van szó, hogy magukat olyan zenészeknek aposztrofálnák, vagy olyan sikeresnek, vagy olyan tehetségesenek, csak annyi, hogy az ő dalaik itthon annyit jelentenek egy magyar embernek, mint egy híres külföldi előadó nótája külföldön. Ők kicsiben azok. De miért ne lenne így? Maradandóak a nóták (nyilván a régiek) és szinten mindenki ismeri gyerektől, a nagymamákig. KI tudja ezt ma itthon elmondani? Akik kommenteltek biztosan nem! Na és a pénz kérdés...Szeretném megkérdezni, hogy közületek ki ne akarna többet keresni? Ha felajánlanának egy magsabb fizut biztosan visszautasítanátok, mert Ti ettől igazibb arcok vagytok.

  • 15.

    Metallica, Guns N` Roses hm... mindig azt hittem ez ket stilus! Ugy latszik tevedtem :D Lehetne meg harmadiknak esetleg az Boney M.? Vegul is nekik is volt kozonseguk es ez a fajta osszefugges itt is fellelheto.

  • 14.

    Valmi biztosan volt ebben a csapatban ami megfogta a közönségüket, az első két lemezt még hallottam is, bár az sem fogott meg, mára meg ők lettek a rockzene geszti péterei vagy ákosai, ahogy tetszik. Rengeteg náluk tehetségesebb és jobb zkr játszik klubokban, csak nincs pénzük megcsípni egy szigetes nagyszínpadot a külföldi főzenekar előtt. Szerintem sokan csak reflexből veszik meg a lemezeiket, mert mindenki ismeri a nevet, mélyebbre meg lusták ásni, pedig kincset találnának. Azt meg ne jelentsék már ki egy ország nevében, hogy ők kik nekünk. Értem a párhuzamot, csak szerintem kurvára sántít.

  • 13.

    Egy kicsit egyébként paradoxonszagú nem? :)
    --Ez a szám arról szól/azért íródott/ mert túl sok savazást kaptak, és ők magasból tesznek ezekre az emberekre és a kritikára. Viszont csak ezek miatt a kritikák miatt született meg az új dal,nemde? :))

  • 12.

    A Metallica-hoz hasonlítani magukat teljes mértékben nagyképű dolog, ez nem ˝úgy gondolom˝, vagy ˝szerintem˝, hanem tény. A szám mondanivalója undorító, óriási arcuk van. Nagyon sokan játszanak sokkal jobb zenét és mindig van egy jobb gitáros, zenész és valóban meg kell találni a középutat abban, hogy a magunk szórakoztatására rakunk bele progresszív dolgokat a zenébe, vagy a közönség miatt. Nem azért jó valami, mert bonyolult. Ez is tény. De, ha olyan a marketingem, hogy egy középszerű zenei tudással összerakott, viszont a maga nemében profi cuccot el tudok adni és zseniálisan megélni belőle, akkor SEM hasonlítom magam a Metallicahoz. C. Ronaldo hányszor mondta, hogy az új Puskás Ferenc??? Pedig neki aztán van arca és talán ő akkora magasságokba is emelkedett, még sem reklámozza. Gera Zolinak meg van akkora önkritikája, hogy az egyik legjobb magyar futballistaként, nem mondja azt, hogy ő a magyarok Maradonája. (bocs a focis hasonlatért, de szerintem egyértelmű a párhuzam)

  • 11.

    Mostmár magam is kifejtem a véleményem a dologgal kapcsolatban.Igazából nekem sem a zenéjük minőségével,sem azok komponáltságával van gondom.Az alapján ˝köpködhetnén˝ akár A Ramones-t is.Inkább az a megkérdőjelezhetetlen Pál-fordulat,ami a karrierjük derekán történt,szvsz.Nem hiszem el,hogy nem jön át,mennyire ˝eldiszkósodott˝ az egész.Magam is rengeteg régi fant ismerek, akiknél ez miatt kiszorultak a perifériából.Ha jól nyomják,ha nem,a fenti tények kevésbé megbocsáthatóak mint Patakinak a Lidinéni.Mondjuk sosem rajongtam az eddáért sem.Elhiszem,hogy aki ilyen populáris szinten zenél,meg szeretne élni belőle,csak valakinek szent a ˝milyen áron˝ kérdés,van akinek nem.Ez lenne a véleményem erről a dologról.Többet nem szeretnék tárgyalni róla,csak az álláspontom tisztánlátása végett vetettem papírra.
    Egészségetekre!
    Písz.

  • 10.

    Én nagyon sokáig szerettem a Csapda zenéjét.Nem voltam oda a füvezős-bulizós dalokért, viszont nagyon sok dal volt, amiben nagyon is volt mondanivaló,Lukács szövegei pedig szerintem a szójátékokkal, zseniálisak.
    Mondom úgy, hogy már nem hallgatok csapdát, nem szeretem.Zeneileg, hogy mennyire bonyolult vagy sem, kit érdekel?A zenének az a lényege, hogy az embert megmozgatja, beindítja, kellemes a ritmusa, levezeti az energiát, vagy éppen ad, stb...
    Az énektudásról pedig annyit, amit Kalapács Józsi szokott mondani a hasonló véleményekre:˝Énekeld már el jól egy dalát!˝
    Meg fogod látni, hogy nem is olyan egyszerű ez!
    Nem akarom védeni őket, ez csak vélemény...

  • 9.

    Nem szeretem a zenéjüket se az ilyen típusú zenét.
    Ám az, hogy nagyon profik és felkészült zenészek egészen biztos.

    A negatívan hozzászólóknak mondom. Ha ez szar (szöveg és zene) akkor igazán lehet örülni hiszen csak egy kis gyakorlás (talán már az sem kell) és már le is lehet őket dönteni a trónról.

    Ha valakinek van egy kis tapasztalata a showbusinessben az csak elismeréssel adózhat a zenekar felé. Mert a zenészek a showbiznic katonái :) Ezt azért tudni kell.

  • 8.

    Sajnos a Csapda az arcától nem látja a valóságot :-)
    Szánalmasan, görcsösen nagyképű minden megnyilatkozásuk!
    Lássuk be: valamit valóban letettek a magyar rock asztalára, de magyar Metallicaként (vagy akár Guns-ként) említeni őket, ˝enyhe˝ túlzás. Ezt a muzsikát nem ők találták ki, nem ők vitték sikerre, egyszerűen csak sikeresen interpretálták. Ez is valamit, erre is lehet(NE) büszkének lenni... de más f@szával verni a csalánt... és nem ártana elgondolkodni a gyermeteg szövegeken sem :-)

    Szabolcs

  • 7.

    Megnéztem az új klipet. Kitűnő munka. Jó a zene és qrva jó a szöveg. Igazi zsigeri rock zene. Minden a helyén van benne. Telitalálat, mint általában az összes többi Tankcsapda szám. Az igaz, hogy nincsenek benne öncélú, semmilyen zenei funkcióval nem rendelkező bonyolult akkordfüzérek, ejakulációt előidéző, másodpercenként 36 hangból álló szólóbetétek, elemezgetésre ösztönző modális skálatöredékek különböző baszom-fasza hangulati funkciókkal. Viszont van benne dinamika, tartalmas gondolatok ami a szerzője véleményét tükrözi és nem azt amit te szeretnél hallani és ez tiszteletre méltó akárhonnan nézzük is. Vagy eltalál, vagy nem. Van benne élet és a rock főleg erről szól. Mielőtt félreértés esnék, hallgatok más zenéket is: TOTO, Metallica, Guns mind jöhet. Igaz főleg a magyar zenéket kedvelem. Nekem a Zanzibár is nagyon tetszett, mindíg dinamikusan játszottak. Srácok, mindenkitől elnézést kérek, nem vitázni szerettem volna ez csak az én véleményem. Amit nektek is javaslok a jövőben, egy aprócska kiegészítés a vélemény után, nevezetesen a ˝szerintem˝ vagy ˝ véleményem szerint˝ kifejezések használata. Ezek hiányában tájékozatlanabb tizenéves kollégák képesek azt vízionálni, hogy magát a megfellebbezhetetlen igazságot közlte velük tanult kollégájuk. Pl.: ˝ ez a szám azért szar, mert egy szűkített akkordot sem hallottam három és fél percen keresztűl.˝ Előre elnézést kérek mindenkitől, de nem nagyon fogok itt reagálni semmire. Nem udvariatlanságból, pusztán csak azért mert kurvául nem érek rá. Most is csak azért írtam mert megittam egy sört és egyből elment a józan eszem, de most iszom mégegyet a Ti egészségetekre. Na, béke veletek! Szép estét mindenkinek!

  • 6.

    Hát ha ők a magyarok Metallica-ja,akkor Pataki a mi Elvis-ünk.

  • 5.

    En egyszer lattam veletlenul tv-ben egy koncertjukrol egy reszletet. Haaaaaat nem tudom mit szeretnek a zenejukben az emberek. En a rengeteg rimtol russzul vagyok
    . Szoval nekem ez csak csörömpölés és maximum gain meg a bagos rekedt hangokarzenalja nem több. Nem is hallgatom öket csak ha mar lattam ezt a cikket nem akartam csak ugy tudumasul venni. BOCS

  • 4.

    Érdemes elolvasni az első pár kommentet a GN`R-Metallicáról. Jól tükrözi a hr.hu jó-néhány olvasójának szellemi szintjét.:))

  • 3.

    András, mondod mindezt Lemmy képével a profilodon. FAIL. :D

    Eredeti bejegyzés megtekintése

  • 2.

    főleg jó lenne, ha a zanzibárszökevény nem majmolná állandóan Zakk Wylde-ot, mivel nem tud játszani szegény, így elég ciki :D

  • 1.

    Na ez elég nagy vicc. Metallica-ék és G`N`R-ék tudnak zenélni, ÉNEKELNI. A Gangmanstyle (vagy mi a .... óta, sőt régebben) tudjuk, hogy a sokat hallgatott, populáris dolgok nem feltétlenül értékesek és jók.
    Majd, ha nem 5 akorddal dolgoznak, mint azt tették az elmúlt 2X évben és ha Lukács megtanul énekelni, akkor majd beszélhetünk ilyesmiről, hogy Metallica, akkor is maximum Motörhead. Ugyan már Benkő Dániel is gitározik és sokan ismerik mégsem egy Paco de Lucia...