« Back

January 7, 2019, 10:00 am

Szerző: kissjozsef
Üdv!
Ismét egy kérdés: mi a véleményetek a TC Electronic Nova System multieffektről? Mennyire bajos a beállítása, mennyire időtálló? Mennyire éri meg az itt hirdetett árat? Köszi!


Number of comments - 4

4. EfraimTOP100 #49
2019.01.08. 18:42:42
Nekem lassan 1 éve van Nova Systemem. Könnyű áttekinteni alapjaiban véve, de azért amikor bemész a menübe tud cifra dolgokat mutatni. Magát a hangszíneket beállítani könnyű. Teljes fém szerkezet, masszív kapcsolók, a ledek kialakítása is nagyon jó, illetve a tap tempoért felelős ledet ki lehet kapcsolni, ha nagyon zavarna, mert az folyamatosan villog. Nagyon kompakt kis cucc, nagyon szeretem, egy egész pedalboardot cseréltem le ezért. Legjobb benne, hogy a banken belül menet közben ki/be lehet kapcsolni az effekteket és, ha visszaváltasz egy másik patchről, akkor ugyanúgy lesz, ahogy azt elmentetted, nem úgy, ahogy az előbb ki/be kapcsolgattad. Effects loopba is lehet kötni, sőt, ha nem arról torzítasz, akkor kötelező, mert sokkal jobb hangszíneket kapsz. Ugye adtak ki hozzá egy lábkapcsolót is, de hosszan lenyomva a megfelelő gombot lehet váltani a bankek/patchek között. Igaz szám közben oda kell figyelni, de teljesen jó megoldás tud lenni. Egyébként nem értem miért mennek ilyen röhejesen olcsón, miközben a G-system mini verziója plusz torzítással, szóval egy felsőkategóriás (gondolom egy újonnan 260.000 forintos multit nevezhetek annak) hangminőséggel rendelkező multit 60-65.000 forintért megkapsz használtan... Egyébként az enyém pont eladó lesz 1-2 héten belül.
3. Hlaci
2019.01.08. 09:09:18
Az első széria hajlamos volt néha rakoncátlankodni-nekm az oktáver késett (!). Eladtam, aztán vettem egy újabbat, ami tökéletes. Az áráért nagyon jó minőségű effektek vannak benne, van boost funkció (amivel megspórolhat egy pedált az ember) és nem utolsó sorban midi-vezérlőként is funkcionálhat. Én ezzel vezérlem a Sansamp PSA 1.1.-, és a kettő együtt verhetetlen (az én izlésem szerint). Nem metál cucc, uhogy ha ˝folyósabb˝ tornyítás kell, akkor egy modern torzító pedál kell. Szerintem a dzsesztől a country-ig a bluestól a pop, funkyig a hard rockig tökéletes. Ha az ember akar egy jó analog multit-egy ilyet érdemes beszereznie. Az áráért szenzációs.
2019.01.07. 17:29:01
szerintem is okés 1 évig használtam naoooonnnn jo.....
2019.01.07. 12:02:02
Szia. Nekem van pár éve, és eddig meg voltam vele elégedve. Én loopba kötve dolgoztatom, a torzítóit így nem használom. A beállítása szerintem egyszerű, de ez relatív. Használtan vettem, hibátlan volt, eddig nekem sem volt vele gondom. A lábkapcsolói stabilak, jó a kapcsolási érzet. Egy dolgot olvastam több helyen, hogy bizonyos szériái hajlamosak néha megfagyni. nekem a régebbi fajta van, még digitális kimenet nélkül, én sosem tapasztaltam ilyet, szóval csak hallottam erről. az effektek minőségét csak dicsérni tudom. Előtte Boss GT-8, és Digitech GSP1101 volt, meglátásom szerint mindkettőnél jelentősen jobbak a téreffektjei. A Delay és Reverb minőségi, a Phaser is szépen szól, talán kicsit a Chorus áll tőlem távolabb, mást meg nem használok. A chorus dolgot végül úgy oldottam meg, hogy a Pitch Shifterből csináltam chorus effektet, az nekem jobban tetszik, tisztább az érzete. Összességében azt mondhatom, hogy a használt árát bőven megéri, ebben az árkategóriában kiemelkedő a hangminősége.