« Back

January 2, 2019, 12:24 pm

Szerző: tomyle
Üdv mindenkinek BUÉK! Tudna valaki segíteni ?,,Line6 pod xt live multieffekt pedálra szeretnék jó gitárhangokat tenni ,illetve letölteni a line6 honlapról ,ért valaki itt hozzá ?


Number of comments - 9

2019.01.03. 17:13:32
Töltsd le a Line6 Monkey progit, és telepítsd! Szerezz be egy nyomtató USB kábelt link (laposat a laptopba dugod, a négyzetes alakút a multiba). Multit bekapcsolod, elindítod a Line6 Monkeyt, kiválasztod a multid típusát és megadod a Line6 oldalon regisztrált adataid. Ilyenkor csatlakozik a Line6 szerverhez. Töltsd le a Line6 oldalról a Gearbox progit és telepítsd! A szintén Line6 oldalról letöltött hangzásokat be tudod másolni a Gearboxba (17-32 blokkokba engedi behúzni a preseteket). A Gearboxban a Save all ikonnal tudod elmenteni a beállításokat. Ha valamelyik hangzás nem tetszik, akkor a helyére be tudsz húzni másikat, és ugyanúgy el tudod menteni. A presetek arra jók, hogy elindulj egy hangzásvilág felé, a multival tetszés szerint tudod őket szerkeszteni. Próbálgatni kell, egy idő után nagyon egyszerűen megy majd a szerkesztés!
2019.01.03. 16:58:38
Ne már! Hol akadtatok el?
7. tomyle
2019.01.03. 16:34:52
Köszönöm , igazán jól esett a segítség mindenkitől .Regiztem a line6 honlapra és töltöttem le egy pár rockos hangzásokat , de csak a laptopig jutott,,ajjajjj,öreg vagyok én ehhez. Az igazság az ,a fiamnak lenne rá nagyon szüksége . Az igazi megoldás ez lenne,,,aki ért hozzá , és ha a közelben lakik idézőjelben ) bevállalná nekem ,és szánja rá az időt hogy eljön , és megoldja a fiamnak a problémát annak természetesen fizetem az utazási költséget , és a munkadíjat .Nógrádmegye Szécsény)
2019.01.02. 17:05:59
Nagyon jó, ha magad építed fel, de a Line6 softwareben az is jó, ha találsz egy jó soundot, akkor kiindulási alapnak jó, megnézed mi hová lett állítva a patchben és adhat támpontot hozzá, hogy a saját hangzásodat merre keresd.Meg tapasztalatot, hogy mit érdemes felhúzni és mit érdemes lejjebb csavarni.A sok gain nem feltétlen jó és a kevés közép sem...Amellett érdemes mindennel kísérletezni és, ha megvan minden a pedálhoz, hogy a gépen adjusztáld, akkor még arra érdemes odafigyelni, hogy nem lesz jó Slash soundod stratocasteren, sem nem lesz jó SRV hangod les paulon.Vagyis a hangzásokat humbucker, vagy single szedőre is keresd!Aztán csavargasd benne, amit gondolsz.A link linken megtalálod a soundokat.Van, ahol van előnézete, de általában nincs és nem is lesz pont olyan, amilyen itt.Tölts le sokat és próbálgasd, mert tényleg sok a szemét itt is, próbálj szúrni a kedvelések alapján!
5. KalaTOP100 #1
2019.01.02. 14:19:17
Egyébként tök igaza van. Én pld. rengeteg beállítást úgy csinálok meg, hogy teljesen nulláról indulok és egyenként építem fel a modulációkat. Szerintem sokkal könnyebb és célravezetőbb, mint visszabontani egy kész beállítást. Sajnos rengeteg online patch-nél tapasztaltam azt, hogy köszönő viszonyban sem volt azzal, aminek meghirdették. Továbbá, valóban tipikus, hogy pld. egy LP-hez belőtt akusztikus szimuláció egy STRAT-on teljesen használhatatlan....
2019.01.02. 14:14:58
En inkabb azt javasolnam, hogy te magad probalj neked tetszo beallitasokat talalni, nem akkora ordongosseg az. Feltetelezve, hogy rock-os hangzas erdekel, kezdheted ibanez tube screamer es/vagy boss metal zone pedalokkal es marshall plexi es/vagy mesa boogie dual rectifier erositokkel. (a pod xt kezikonyveben utananezhetsz, hogy ezeknek ok milyen neveket adtak, de biztos, hogy megvannak abban a multieffektben, mert a legnepszerubb torzito/erosito modellek...) Eloszor csak az erositot probald, tekergesd a gain-t, eq-t, presence-t. Majd utana ele rakod a pedalt, azon is tekergeted a dolgokat, raerzel, hogy mit milyen iranyba mennyit erdemes tekerni, hogy a kivant iranyba modosuljon a hangzas.

A masok altal osszehozott beallitasok sok esetben lehet, hogy jol szolnak a sajat felszerelesukkel, de a te gitarodon teljesen mas lesz, utana kene huzni a gain-t, eq-t...
2019.01.02. 13:07:08
:) No igen, a legfontosabb kimaradt!
2. KalaTOP100 #1
2019.01.02. 13:05:15
Nekem volt XT. Amit domesz ír OK, de előtte természetesen első, hogy létrehozd a pedál és a PC közötti munkakapcsolatot a megfelelőp szoftverekkel és egy kábel segítségével. Remélem, ezeket megkaptad. Nekem ezek voltak ( vannak) : Line 6 Edit v3.6.0 Installer, Line 6 Drivers v4.2.7.1, , Line 6 Monkey v1.65, PODFarmv2.57
2019.01.02. 13:01:36
Hi Tom! Nekem X3 Live van, de az XT-re is jók szoktak lenni a beállítások. Csinálj egy fiókot a Line6 oldalán, majd regisztráld be a cumódat. Lépj be a fiókodba, és a Downloads menüből tudsz majd tölteni patch-eket. Ki kell választanod a multid típusát, és automatikusan szűri a kompatibilis hangzásokat a tiédre. Szintén a Downloads menüből le tudod tölteni a Gearbox-ot, amivel meg rá tudod tenni a multidra a hangzásokat (17-32 bank), vagy szerkeszteni is tudod. A hangzások letöltésekor rengeteg ˝hulladékot˝ fogsz találni az 5 csillagosok között is, de van belőlük néhány használható is!