Ändere auf Deutsch.     DeutschChange to English     EnglishCambiar a español     EspañolÁtváltás magyarra     MagyarZmeňte na slovenčinu     Slovenský

Marshall 6101 30. Anniversary guitar combo amp

October 2, 2019, 6:13 am

Good condition [used]
FOR SALE

INACTIVE AD


Magyarország



--- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT --- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT ---

Marshall 6101 30. évfordulóra készült, 100 Wattos 1x12 Combo, gyönyörű állapotú és tökéletesen működik.
Ez egy ritka, 28 éves, 100 wattos 3 csatornás erősítő. Eredeti Marshall 300 wattos Celestion hangszóró.
Made in England

˝All sound in One Amp˝

Ez a mottója a Marshall erősítők zászlóshajójának a 6100-as sorozatnak, ami a valaha épített legjobb és legsokoldalúbb méltán legendássá vált erősítője.

Amikor a Marshall kifejlesztette a JCM 900-as sorozatot eredeti szándékuk az volt, hogy három különböző erősítő legyen a kínálatuk palettáján. Egyik a Hi Gain Master Volume, a másik Hi Gain Dual Reverb végül egy olyan három csatornás készülék, amely egy dobozban magában hordozza a lehetséges Marshall hangzások legtöbbjét.
Három csatornájának mindegyike önálló független EQ-val van ellátva. Az első Clean csatorna minden korábbinál áttetszőbb hangzást produkál. A csatornán belül további átkapcsolási lehetőség nyílik egy Bright jelű kapcsolóval. Ez lehetővé teszi az üveg tisztaságú hangszínek beállítását.kristályos áttetszőség és dinamika jellemzi.

A második Crunch csatorna a torzított kíséretekhez vagy a blues-os érzékenységű enyhén megtört hangszínekhez nyújt kiváló lehetőséget. Minden eddiginél több lehetőséget kínál az itt megvalósított kapcsolási mód. EQ-ja három különböző hangolásban használható. Ezeket az A, B és C jelöléssel ellátott nyomógombokkal választhatjuk ki. Az A állásban egy régi ismerős vintage hangzásra emlékeztető előfokhangolással találkozhatunk. Nagyon emlékeztet a hatvanas évek sztár erősítőjére a Super Lead JTM 45-re bár annál nagyobb dinamikával és hangerővel szólalhat meg.
Ha az A+ B gombot nyomjuk be mégegy évtizedet repülünk előre, ugyanis hallhatjuk a JCM 800 2203-as modelljét. Vastag, testes, széles és nagyon dinamikus gazdag hangzás jellemzi. B+C állásban mégegy évtized repülés és máris kezdjük otthon érezni magunkat. Ez a JCM 900-as torzítási tartománya hangja azonban annál valamelyest vastagabb és sötétebb. A gain legnagyobb állásán a heavy metál ellentmondást nem tűrő dinamikájú hangzását kapjuk. Ha még ez az elképesztő torzítás sem elegendő, akkor a harmadik Lead csatorna abba a torzítási tartományba visz ahová eddig csupán kevés erősítő jutott.
Ez valami olyasmi mint sugárhajtású vadászrepülőn az utánégető fokozat. Ezt a fokozatot jóval hangsebesség fölött kapcsolják be. A hatás nem marad el, pillanatok alatt kétszeres vagy háromszoros hangsebességre gyorsul a gép. Ez a torzítási szint kb. ott van ahol az SL-X-nél hallható de szövete simább.
Az erősítő kapott egy nagyon egyszerű de annál hasznosabb MIDI szolgáltatást. Az előfok csatornái válthatók külső MIDI kapcsoló segítségével. A három csatorna persze egy egyszerű lábkapcsolóval is váltható.
Soros és párhuzamos effektloop szint választási lehetőséggel, szimmetrikus DI kimenet, kimeneti fokozat védőkapcsolás mint alapvető szolgáltatások itt mind megtalálhatók. Összefoglalásul eléggé szemléletes képet ad az erősítőről mint készülékről például az, hogy összesen 11 db csövet építettek bele. 7 db ECC 83 és 4 db EL 34.
A kezdeti szériát mint Limited Edition korlátozott számban gyártották le megkülönböztetett külső boritással. Összesen 800 db fejet és 500 db kombót készítettek.
A 6100 LM legjobb referenciája talán az volt, hogy a népszerű Joe Satriani is ezt a modellt választotta hangzásának egyik fő pilléréül.
A 6101 jelzéssel 100 Wattos változatban jelent meg az 1x12 combo. A combo változathoz a 6912 200 Wattos kiegészítő hangfal csatlakoztatható a nagyobb felület biztosítása érdekében.

marshall.com
No one uploaded any reviews for this instrument. If you have experience with it, please help to others and upload it today.
Upload review here »

You can read all the reviews from our members here »