Guitars » Electro-acoustic guitar » Epiphone »     |   ALL from Epiphone »

Epiphone Emperor Regent electro-acoustic guitar

FOR SALE

Epiphone Emperor Regent Electro-acoustic guitar
Epiphone Emperor Regent Electro-acoustic guitar - 1.jpgEpiphone Emperor Regent Electro-acoustic guitar - 2.jpg
Item number: "391187"   November 12, 2017, 9:48 am


Report abuse : Report the problematic ad->
Condition : Like a new one [used]

Advertiser : Domán Csaba
Phone : +36703109919
Town : Budapest | Map ->

Price: € 605
189 000 Ft
Favorite: Add it to favorites
EPIPHONE Jumbo EMPEROR REGENT Broadway 1930`s, Achtop Electric Guitar, MIK, Made In Korea, VS Vintage Sunburst
+ Epiphone Jumbo Emperor Regent Broadway Electric Guitar Case

Epiphone Jumbo Emperor Regent Broadway 1930-as évek Archtop elektromos gitárja, MIK, Made In Korea, Vintage Sunburst színben
+ saját Epiphone Jumbo Emperor Regent Broadway gitár keménytokjával egyedi, 199 000 Ft villámáron eladó!

Az Epiphone gitár az 1930-as évekbeli eredeti, Jumbo méretű, mintájú koreai gyártású mester jazzgitár, és nem a kis testű, tömegével kínált, kb. 130 e Ft körüli ár felett megvehető, kínai eredetű, új és még nem beérett jazzgitárok többsége, mint például a Epiphone Emperor II Joe Pass modell!

Az eladó Regent Emperor több mint tíz éves, már évek óta nem gyártják, amit jelez, hogy az ebay-en jelenleg egy darab kapható, az is 900 dollárért, nagyjából 240 e ft + 10 e ft feletti shippin, szállítás költségért, de csak az USA területére, Magyarországra nincs szállítása.
link megnyitása

Külön maga a saját gyári keménytokja is 50 e ft az ebayen, szállítási költség nélkül és szintén csak egy darabként kaphatóan jelenleg, Magyarországra való szállítás nélkül (Epiphone Jumbo Emperor Regent Broadway Electric Guitar Case):
link megnyitása

A gitár ismertetése az Gibson Epiphone márkájának a saját hivatalos oldalán link megnyitása

Az 1930-as évek Arctop Vintage Sunburst színű gitárja, több mint 80 éves eredeti minta alapján készült több mint 10 éve Koreában.

Az Epiphone Archtop Emperort 1936 és 1954 között gyártották a II világháború előtti csúcsmodellként Masterbilt fejjel és Jumbo 47 cm-es testtel.
Regent utónevet kapott később az összes korai Epiphone modell, amely klasszikus kivágással jelent meg a testén, mint a Triumph Regent.
Az Emperor Regent minta gitárját 1950 és 1958 között állították elő és az 1930-as és a II. világháború után az 1950-es években is az egyik legelső kihívást jelenthette a jazz, blues, majd később rock` n` roll zenészek számára is, akik időtlen hangzást és klasszikus stílust kerestek egy gitárban.

A jazz és a swing aranykorában az 1930-as években New York volt a világ jazz zene és az archtop gitárok világának fővárosa is.
Később a kézműves ó- és újvilági hangszerészek sok korabeli hangszer gyűjtemény, köztük a klasszikus Epiphone designek alapján alkották újra gitárjaikat.

Az Emperor Regent, a De Luxe és az Olympia volt közöttük az egyik legmeghatározóbb mintadarab a későbbi elektronikus és a rock n roll korszak számára is.
Míg New York legtöbb archtop építője visszavonult, vagy átalakult a rock and roll idején, az Epiphone soha nem hagyta abba az archtopok folytonos finomítását.
Epi Stathopoulo, az archtop-gyártók királya, arra törekedett, hogy megkülönböztethető, remek hangzású archtop gitárokat készítsen minőségi alapanyagokból, melyek megfizethetőek voltak a gyakorló zenészek számára, akik közül később nagyobb zenészek, mint a Beatles tagjai is népszerűsítették az Epiphont (Casino, 1970, Let It Be).

Az időtlen Epiphone Emperor Regent a Jumbo jazzbox gitártestek szabványait állítja be, adja tovább, az egyik legnagyobb, 17 ˝alsó küszöbével és a gitár hangja így páratlanul teljes körű, nagy, klasszikus jazz, blues, rock archtop orgánumú. A gitár teste juhar, a top Luc, Nyak: ˝C˝ profilú, a skála 25,5˝, a fogólap rózsafa, a pick up Floating mini humbucker, a hardver arany Grover kúlcsokkal, Epiphone ˝Tree of Life˝ Életfa mintájú headstock betétű fejjel.

A 25,5˝ méretű nyak kemény juharból készült rózsafa fogólappal, állítható, lebegő Epiphone mini lebegő humbucker pick uppel, rózsafa híddal az Epiphone autentikus, aranyozott Frequensator osztott trapézszárnyával klasszikus megjelenést, hangulatot és klasszikus meleg hangzást ad.

Body maple
Top Spruce
Neck maple, SlipTaper™ “C˝ profile
Scale 25.5˝
Nut width 1.68˝
Fretboard rosewood with block and triangle pearloid and Abalone inlays
Pickup Floating mini humbucker
Pickguard Tortoise shell style with metal “E˝
Controls 1-neck volume, 1-neck tone
Bridge Floating rosewood bridge
Tailpiece Frequensator
Tuner Grover® 16:1 ratio
Color VS Vintage Sunburst
Name*:
Email*:
Phone number:
Description*:

Nobody uploaded any reviews for this instrument. If you have experience with it, please help to others and upload it today.
Upload review here »

You can read all the reviews from our members here »