Gibson Les Paul 1958 Reissue Custom Shop Flametop R8 electric guitar

February 14, 2017, 7:30 pm

Like a new one [used]
FOR SALE

INACTIVE AD


Magyarország



--- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT --- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT ---

Vonakodva hirdetem meg a legféltettebb kincsemet, amely kategóriáján belül is párját ritkítja. 2014-es (de gyakorlatilag új) Gibson Les Paul Custom Shop 1958 Historic Reissue, ezen belül a felsőbb kategóriás ˝Figured Top˝ modell autentikus lángolt fedlappal. Egy az egyben Collector’s Choice szintű darab. Eredeti papírokkal, tokkal, kiegészítőkkel - még a bolti matrica is rajta van a koptatón!
Aki ismeri a Historic szériát az tudja, hogy 2013-14 a legjobb évjárat, amely egyben vízválasztó is a Custom Shop gyár történetében. Ekkor tértek vissza az eredeti gyártási metódusokhoz: Hide glue használata, gumi nélküli nyakpálca, korhű Aniline lakkozás, acél híd és húrláb cölöpök, Custom Bucker hangszedők, stb.

A sound nem evilági! Bődületes sustain és testhang jellemzi a gitárt. A gyárilag enyhén relikelt harver és a korhű Aniline lakk miatt a hangszer teljesen olyan hatást kelt, mint egy eredeti 1958-as Burst! Gyönyörű csokoládébarna rózsafa fogólap .
A lángolt fedlap és a mérsékeltebb nyakprofil miatt a modell mind specifikációját, mind esztétikumát tekintve 1:1-ben megegyezik egy R9 modellel (bár véleményem szerint kb. 1000-ből egy R9 sikerül ilyen jól).

Az egyre szigorúbb CITES szabályozás miatt (idén januártól már az Indiai rózsafa is szigorúan engedélyköteles) ki tudja meddig lesznek még elérhetők ezek a hangszerek...

Beszámítok népszerű Gibson és Fender modelleket. További infók, képek a gitárról (felülről a tizedik): www.i-m.mx

read the test »
Full points in the review: 10 ponits

read the test »
Full points in the review: 10 ponits



You can read all the reviews from our members here »