Quick reviews
Multi-effect processor
Összpontszám: 9
Ára: 100000 Forint (€264)
Kiadás/gyártás éve: 2022
Vásárlás helye/jellege: Musix - Svájc

Technikai jellemzők: A Valeton GP-200 multieffekt pedál, a NUX MG-30 pedáljához hasonlóan, szintén új fejlesztésű termék, az önmagában is eleve kiváló a GP-100 tovább gondolt változata. Állítólag a HOTONE Ampero rokonterméke, de annál már egy sokkal korszerűbb eszköz. Egyelőre túl sok információt, felhasználói véleményt, szaktanácsot, patch-eket nem fogtok találni róla, de vélhetően lassan ennek is elérkezik majd az ideje. A korszerű technológiának köszönhetően ez is egy kis méretekkel rendelkező, de rendkívül sokoldalú pedál. Magas mintavételezési frekvenciája miatt, az általam eddig ismert pedálok közül a legtranszparensebb modellezést nyújtja. Sok tekintetben páratlan minőséget biztosít, bár néhány modulációs effekten lenne még mit javítani. Talán az új firmware patchek ezt is meghozzák majd.

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: A készülék hangzása egyszerűen szuper. Rengeteg erősítő és hangfal szimulációt, illetve modulációs effektet tartalmaz, ezek végtelen számban variálhatóak és rengeteg szabad, üres patch áll rendelkezésre, ahová a végeredmény menthető. A gyári hangminták 25 x 4 blokkban foglalnak helyet, de módosíthatóak és menthetőek. A saját patchek 38 x 4 helyet kaptak, a mentési nevek szokatlanul sok karaktert tartalmazhatnak és műfaji besorolásuk is beírható. Komoly hangzású dobgépet és loopert is tartalmaz. Megemlíteném még, rendelkezésre áll MIDI csatlakozási lehetőség, a balanced output és az FX loop is.

Pontozás: 9


Minőség: A gyári beállítások nagyobb része tetszett, keveset variáltam át. A hozzá használható szerkesztő szoftver nagyon jó és áttekinthető. Az erősítő modellek kiválóak. Néhány moduláció azonban nem olyan jó, mint a BOSS vagy Line6 pedálok esetében. Azt is hiányolom, hogy ugyanannak a csoportnak egyszerre több FX effektje is használható legyen. Egyes gyártók ezt több blokkal, kapcsolható blokkokkal vagy korlátlan kombinációval oldják meg (pl. Zoom).

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Komoly kinézetű, masszív fémházat kapott megfelelő táppal, USB-C típusú kábellel, melynek hossza lehetne jó fél méterrel nagyobb, mivel így, ha PC az asztalon van, a kábel a földön lévő pedálig nem ér le. Kis beruházással pótolható, mivel szabványos telefonkábel jó hozzá.

Pontozás: 8


Általános benyomások: 10 éves tapasztalatom alapján úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb ár-érték arányú pedál, amit teszteltem. Elképesztő hangminőséggel rendelkezik. Fentiek miatt otthonra, stúdióba, próbaterembe vagy akár koncertre is ajánlom. A magas mintavételezési frekvencia lehetővé teszi felvételek készítéséhez, hangkártyaként történő használatát is.

Pontozás: 10
2022.05.05. - Írta: Kala

Number of comments - 2

2. KalaTOP100 #1
2022.05.08. 06:32:45
Utoljára 2000-ben jártam ott , ˝nyaralni˝, de menekültünk, olyan drágaság volt... Ez a Musix véletlenül jött be, mert kiderült, igen jó a kínálata és korrektek az áraik, ráadásul ha a német fiókjukon keresztül intézed, nem vámolnak a magyarok....
2022.05.07. 22:23:53
Izgalmas egy új multi ez is. Várom a youtube-os mintákat, de még mindenhol ritkán lehet hozzájutni a szerkezethez.
Mit vettél még Svájcban? :-) bicska, óra ...