Quick reviews
Guitar combo amp
Összpontszám: 9.8
Ára: 63000 Forint (€181)
Kiadás/gyártás éve: 2019
Vásárlás helye/jellege: Hangszerker

Technikai jellemzők: 2019 áprilisában vettem hosszas keresgélés után. A hangszerboltban a kipróbáláskor jött az első meglepetés a hangzás. Nekem nagyon bejött. Egyébként is csupa meglepetés ez az erősítő.
Legalább is nekem. Például a gyártás helye, ami nem Kína, hanem Vietnám. Azt hiszem, le kellene számolni azzal az előítélettel, hogy ami nem Európában, vagy az Államokban készül az már nem is lehet jó. Szerintem ahol a minőség-ellenőrzés működik, ott jó dolgok kerülnek ki a gyárakból.
Két és fél éve nyúzom és eddig nem futottam bele semmilyen kellemetlen szituációba.
Egyszerűen teszi a dolgát. Kinézetre a szokásos VOX megjelenés, ami szerintem szép.
40 Wattos, ami kis jön belőle. Előfokcsöves, ami megadja a kimondottan jó hangzás alapját.
Zárt kivitelű doboz, amiben egy 10˝-os 5 Ohmos hangszóró dolgozik. Újabb meglepetés a hálózati
táp-ellátás, ami egy 65 W-os notebook adapter. Modellezős kombó ami mellett még egy rakás effekt is választható.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Az összes korábbi erősítőm hangjánál jobb szerintem a hangzása. Pedig volt egy pár.
(A 80-as 90-es években Vermona, majd Ibanez, Behringer, Hugh & Kettner, Laney full csöves)
8 gyári beállítású modellezés azonnal a rendelkezésedre áll, de van 3 lehetőséged, hogy a saját beállításaid szerint szólaljon meg a cucc. Ehhez letölthető egy mobil app, vagy számítógépes program (Tone room), ahol kimondottan kényelmesen és azonnal hallhatóan állítgathatod a fülednek kedvező hangzást. Természetesen az erősítő szimulációk mellett elég komoly effekt kínálat is van. A beállítások elmenthetők és természetesen betölthetők. A maximális lehetőségek kihasználásához egy VFS5-ös lábkapcsolót javasol a cég, ami ugyan nem olcsó (2019-ben 20 ezer Ft volt), de abszolút megéri.
A VFS 5-tel összesen 8 különböző beállítást érhetsz el, ami nem olyan kevés.
Van még lehetőség a cső munkapontjának (bias) 3 féle állításával koszos vagy tiszta (melegebb, vagy hidegebb) irányba elvinni a hangzást, valamint A és AB osztályú erősítő beállítást is választhatsz. Ezeken felül van hangolási és zajcsökkentés állítási lehetőség is.
Szóval kapsz egy erősítőt és nem kell hozzá külön multi, vagy kisvasút, valamint koncerten nem kell matatni az erősítőn a beállítások miatt.

Pontozás: 10


Minőség: Az összeszerelésre eddig nem volt panasz. Nem zörög semmi sem rajta, sem benne. Nincsenek meglazult csavarok, sistergő, recsegő potik. De mivel, csak 2 és fél éve nyaggatom, csak 9 pontot adok.

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Az erősítő szobában is és koncerten is kitűnőre vizsgázott idáig. Kis hangerőn is hozza a szuper hangzást, köszönhetően a Gain, Volume, Power level nevű három tekerőgombnak. No meg a gondos tervezésnek. Tartósságának megítéléséhez még kevésnek tűnik ez a két és fél év, de ha így folytatja, akkor örök darab lesz belőle.

Pontozás: 10


Általános benyomások: A vásárlás oka a súly volt. A Laney-t is szerettem, de a 24 kg-os súly egyre komolyabb kihívást jelentett. Mivel már nem az ifjabb korosztályhoz tartozom váltanom kellett. Ez a VOX a maga 9.5 kilójával, ha nem is a legkönnyebb, de még a cipelhető kategóriába esik.
Elég rég óta gitározok, ezért nyugodtam mondhatom, hogy hallottam élőben szólni elég sok erősítőt. A hangja lenyűgöző. A blues és a dallamos rock hangzásvilágához tökéletes választás. Kisebb helyeken a dob mellet is szépen szól, nagyobb helyeken, meg egy mikrofon belógatásával meg lehet oldani a nagy hangerőt is.
Azt hiszem VOX rajongó lettem.

Pontozás: 10
2021.11.04. - Írta: Joeka