Quick reviews
Bass guitar
Összpontszám: 7.8
Ára: 76300 Forint (€220)
Kiadás/gyártás éve: 2020
Vásárlás helye/jellege: Muziker

Technikai jellemzők: Több áruház honlapján az olvasható, hogy Kínában készült. Biztos ott is csinálják, az enyémnek a fejére hátul a Made in Indonesia felirat került. Ez egy 4 húros, éger testű és csavarozott juhar nyakú basszer, a nevéhez kötött hagyományosnak mondható formával. Ezért is esett rá a választás, mert a másik hagyományörző típusból, ugyanezen affinity széria már képviselteti magát itthon - a Precision. Az meggyőzött és kíváncsivá tett, így 2020 szeptemberében rendeltem egy Jazz bass-t is. 2 hangszedős, 3 potis verzió Brown Sunburst színben. Standard húrláb, open gear hangolókulcsok, 3 rétegű fehér koptató lap, ami mára fekete lett, mert lecseréltem, nekem így jobban tetszik. A nyaka első fogásra olyan, mintha kezeletlen lenne, de valami szatén lakk azért van rajta. A lényeg, hogy egyenes, és a pálcával állítható is, egy kicsit húztam rajta, mikor megjött. 20 bundos, Indián babér fogólappal, amit szintén átszineztem, hogy rózsafára hasonlító árnyalatot kapjon, nagyon szép lett és tartja is. Gitárbarkács fórumban 4100 körüli hsz-nél vannak róla képek. A pontszámot itt a nyak és a kulcsok miatt vittem le, amik igazából jól használhatóak, de a gitár árához passzoló minőséget képviselik.

Pontozás: 7


Hangzás, hangtulajdonságok: A hangja király. Tud tompán brummogni és élesen csattogni is. Nagyon jól variálhatóak a hangszínek a hangszedők külön hangerőpotijának és a hangszínpotinak köszönhetően. Alapvetően itthoni felvételekhez használom a gitár multieffektemen keresztül ( digitech rp360xp ), amiben készítettem egy egyszerű patch-et hozzá. Nem kell komoly effektláncra gondolni egy overdrive pedállal van megturbózva a hang, ami így számomra tökéletes.

Pontozás: 8


Minőség: Szépen elkészített hangszer. Nem találtam rajta esztétikailag kifogásolható részt sem a festés, sem az összeillesztés terén. Talán, ami látványra nekem egy kicsit fura volt, az a ˝fehéren világító˝ juhar fej, tényleg nagyon világos színe. Ezt is saját ízlésemre alakítottam egy kis dió lazúr volt itthon, bekentem, majd mielőtt teljesen megszáradt volna acetonos ronggyal áttörölgettem kicsit. Ettől olyan öregített kinézete lett, jól áll neki, mint öreg rockeren a kopott farmer :-)

Pontozás: 8


Megbízhatóság és tartósság: Közel egy év itthoni használat után, nincsenek használati nyomok, kopás a hangszeren. Jól tartja a hangolást, a nyaka is kezd beállni, már jó ideje nem kellett állítani rajta. Bundok is bírják, nem koptak meg, nyomódtak be a húroktól ennyi idő alatt. Remélem az idő csak érleli nem felemészti és egyre jobb hangszerré válik a faanyagok miatt. Az elektronika is hibátlan, potik működnek, semmi recsegés tekergetés közben, Jack aljzat is stabilan tart.

Pontozás: 8


Általános benyomások: Általános benyomásaim jobbak, mint a Precisionnal kapcsolatban voltak, de azok is nagyon jók, úgyhogy merem ajánlani a hangszert azoknak, akik ilyen árkategóriában keresgélnek. Jól néz ki, jól szól, jól játszható, mi kell még?

Pontozás: 8

GS ajánlat
 

EXR-5
70 000 HUF2021.08.19. - Írta: TothPeter