Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 8.6
Ára: 167900 Forint (€483)
Kiadás/gyártás éve: 2020
Vásárlás helye/jellege: Muziker

Technikai jellemzők: A ˝megszokott˝ anyagokból készítették ezt az új modelt, amit talán az új fejforma miatt a Gibson által inspirált kollekciónak hívnak (??? mé’ a többit mi ???) Szóval mahagóni test, ragasztott mahagóni nyak, Indián babér fogólap, 22 bund, Alnico Classic Pro hangszedők, Deluxe tulipános kulcsok, graphtech NuBone felső nyereg. Jó anyagokból van és szépen összerakott hangszer. Az elektronikát nem bonyolították túl Push-pull potikkal, de legalább CTS márkájút tettek bele. A nagyobb ˝batwing˝ becenevű koptató van rajta, nekem ezzel mindig is jobban tetszettek az SG-k

Pontozás: 8


Hangzás, hangtulajdonságok: A hangja meglepetést okozott, szerencsére pozitívat. Legalább is, ami a tiszta hangzást illeti, nagyon szépen szól, nyersebbre számítottam. Attól nem féltem, hogy a rock vagy a keményebb műfaj nem fog menni neki, hiszen erre teremtették. Ezt D-re hangolva használom, nagyon kellemes középpel rendelkező hangja van, jó ˝zsíros˝ torzított hangszíneket lehet kihozni belőle, ha élhetek ezzel a fura kifejezéssel.

Pontozás: 9


Minőség: Alaposan átnéztem a hangszert, mikor megérkezett, nagy örömömre semmilyen esztétikai hibát nem találtam rajta. Kicsit tartottam tőle, mert hát ugye ennél vannak drágább szériák is márkán belül. A deluxe kulcsok neve sem véletlen, nagyon finoman teszi a dolgát, semmi lötyögés, kottyanás. A CTS potikat is élvezet tekergetni, ezek az új Epiphone modellek nagyon frankó elektronikát kaptak. Hibátlan fényezés elől, hátul, tényleg minőségi hangszer benyomását kelti, látványra és kézbe véve is.

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Nekem az Epiphone gitárokkal sosem volt olyan problémám, ami miatt nem bíznék meg bennük. Igaz, hogy mindig a Standard kategória felett választottam. Most viszont, ezt a Standardot látva, használva, meg inkább megerősödött bennem ez az érzés. Nem kell félteni, bátran bevethető koncerten, ha van rá lehetőség. Bírni fogja……….ha mégsem, majd szólok

Pontozás: 9


Általános benyomások: Volt már Epiphone SG-m és egy kicsit félve vettem újra, mert a vékony gitártest és a pocakban jóval erősebb Petitest találkozásának kölcsönhatása révén hajlamos a hangszer hangolóval kimutatható nyújtást létrehozni. Ez most is így van és mivel nem a hangszert fogom megvastagítani, inkább a TV néző izomból adok le pár kilót. Így elmondható, hogy az Epiphone SG gitár egészségügyi szempontból is ajánlott, legalább is nekem. Ránézésre mindig is tetszett, a hangját is nagyon szeretem, úgyhogy, ha megmaradnak ezek az első benyomások, akkor hosszú távon leszünk társak. Ha valaki szintén a Muzikernél vásárolná, éljen az árgarancia lehetőségével, mert ott most éppen drágább, mint máshol. Jó gitározást és SG-t minden háztartásba!

Pontozás: 8
2021.08.18. - Írta: TothPeter