Quick reviews
Bass guitar
Összpontszám: 8.8
Ára: 93900 Forint (€288)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: Muziker

Technikai jellemzők: Indonéz gyártású 4 húros basszusgitár aktív/passzív elektronikával. Az enyém Pearl white színű, igen impozáns darab. Inkább gitáron játszom szabadidőmben, de úgy gondoltam jó, ha van a háznál egy használható basszer is. Azért esett a választásom az Ibanez márkára, mert több zenész barátom használja őket ( különböző árfekvésben és stílusban ) megelégedve. 24 bundos, 2 db Powerspan dupla tekercses hangszedővel szerelt, mahagóni testű hangszerről van szó, 4 ponton csavarozott juhar nyakkal és állítólag rózsfa fogólappal. Azért írom, hogy állítólag, mert a színe miatt kétlem, hogy az lenne. Több hangszeremen van más-más árnyalatban rózsafa fogólap, de ez mindegyiktől eltérően vöröses, narancssárgás árnyalatú. Attól még szép meg jó, de elsőre fura volt a szememnek. Az elektronikáról érdemes megemlíteni, hogy az 5 potméter és a három állású kapcsoló segítségével ( 2 poti külön hangerő a hangszedőkhöz és 3 a hangszínhez ) tuti, hogy bármilyen zenéhez beállítható a megfelelő hangzás ezen a hangszeren. Nagyon sokoldalúvá teszi a gitárt és minőségi hangot produkál még az én olcsóbb kategóriás Behringer BXL1800A típusú kombómon is. Hátha valakit érdekel: a menzúra 864mm, felső nyereg szélessége 38 mm. Nekem fontos hogy a húrmagasság alacsony legyen zörgés mentesen, ezt be lehetett állítani kényelmesen használhatóra. Nem tudom mennyire számít, de a jack aljzat be van süllyesztve a testbe, így a pipa jack dugók közül nem mindegyiket lehet teljesen beledugni.

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: Mint azt az előző szekcióban leírtam a felhasznált anyagok és a jól variálható elektronika alkalmassá teszi a gitárt szerintem minden stílushoz. Itt esetleg még annyit tennék hozzá, hogy erősítő nélkül is kellően hangos, mondjuk éjszakai gyakorláshoz magadra zárva a szobaajtót, ha a többiek már alszanak. Nekem eképpen használva is tetszik a hangja.

Pontozás: 9


Minőség: Szép a festés és a lakkozás, jók az illesztések. Talán a nyak kinézete fura, nem csak az említett fogólap miatt, hanem a juhar rész is olyan nyersnek tűnik. Bocs nem tudom ezt jobban megfogalmazni. Ezt csak az esztétikára értem.

Pontozás: 8


Megbízhatóság és tartósság: Ismerőseim körében használt SR széria megbízható, koncertképes, tényleg strapabíró hangszernek bizonyult még a 200-as sorozat is. Nálam kevés esélye van ilyen körülmények között kipróbálni magát, de nem aggódnék, ha színpadra kellene állni vele. Már csak azért sem, mert korábban volt egy Ibanez GSRM20B Mikro Walnut Flat basszussgitárom is, ami majdnem csak gyerek hangszernek minősül, de az is megtette amit kellett zenekarban. Húrláb nem túl bonyolult szerkezet Accu-cast B120 névre hallgat, stabilan tartja a húrokat, kulcsok valamivel minőségibb érzetet keltenek, hangolást jól tartják.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Nagyon jó hangja és a kényelmes játékérzet miatt szerintem jó választás volt ebben az árkategóriában. Egyébként érdemes figyelni a muzikeres kupon akciókat, így még kedvezőbb áron is beszerezhető. Tetszetős a forma és többféle színben elérhető.

Pontozás: 9
2019.08.02. - Írta: TothPeter

Number of comments - 2

2019.08.05. 11:53:10
Köszi az infót, így már érthető a színárnyalat. A muziker oldalán viszont rosszul szerepel ( csavarozott SR4 típusú juhar/rózsafa nyak, menzúra: 864 mm, rózsafa fogólap ), de mindegy is. A lényeg, hogy a gitár remekül használható :-)
2019.08.05. 07:42:39
A rózsafa a nyak hátulján lévő erősítésre értődik. A fogólap Jatoba, ezért a narancsos színárnyalat. 2018 óta ezt használja az Ibanez és a Sterling is Indonéziában. Jó teszt, jó gitár, gratula!