Quick reviews
Effect pedal
Összpontszám: 9.4
Ára: 100000 Forint (€310)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: Thomann

Technikai jellemzők: Brit gyártású csöves előfok, de mondhatjuk torzító pedálnak is. Rendkívül, robosztus, tömör fém házat kapott, súlya közel 1,7 kg (táp nélkül). Tekintélyt parancsoló mérettel rendelkezik. Bevonata kalapácslakk-szerű metálszürke festés. Az egész készülék rendkívül bizalomgerjesztő és jól áttekinthető. Akinek ez mond valamit, fejlesztője Rabea Massaad. Én sajnos nem ismerem. A beépített csövek, két csatornán: 1x EC900 és 3x CV4014 így a használt út tetszés szerint választható, és jelentősen eltérő hangkaraktereket ad. Érdemes a demókat megnézni.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Hangzása a beépített minőségi elemeknek köszönhetően a tiszta hangoktól legkeményebb metál hangzásokig terjed és erős torzítás esetén is meglepően alacsony a zajszint. A készülék előnye, hogy a beállításokat a választott csatornákon külön be lehet állítani, így átváltáskor ill. visszaváltáskor azok értelemszerűen megmaradnak. A bypass rendszernek köszönhetően a készülék megkerülhető. FX looppal rendelkezik és külön pedállal is vezérelhető. A hozzá adott táppal működik, áramfelvétele meglepően alacsony.

Pontozás: 9


Minőség: Precízen összerakott, nagy fémházba építették. A szerkezet rendkívül masszív, strapabíró, színpadra való. Vélhetően sokáig fogja bírni, ezt majd az idő mutatja meg….

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: A megbízhatóság, tartósság kérdésében csak évek múltán lehet majd nyilatkozni, de a brit szaktudás és Thomann által biztosított háttér megfelelő bizalmat ébreszt.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Széles spektrumban használható, korszerű hangzással felvértezett készülék, nagyon jó minőségű hanggal. Ez egy ilyen árszintű eszköztől természetesen elvárható. Mint fentebb jeleztem, mielőtt bárki elkötelezné magát irányába, érdemes a neten fellelhető információkat végigböngészni.

Pontozás: 9
2018.12.10. - Írta: Kala