Quick reviews
Bass guitar combo amp
Összpontszám: 9.8
Ára: 30000 Forint (€93)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: Muziker

Technikai jellemzők: Az egyik legkisebb, de minőségi basszuskombó a piacon. Az ára eléggé aranyközép, elfogadhatónak mondanám. Persze made in China, szóval többet nem is nagyon lehetne érte kérni. Gyakorlókombó kategória, 1x8-as Eden hangszóróval, ami 20 wattos teljesítményre képes. Felépítése elég masszív, sőt, meglepően masszív. Olyan mint egy kis tank. Erős rács a membrán előtt, cserébe nem is szűri annyira a zúgást, vagy földelési zajokat, mint a grill cloth. Könnyűnek is mondható, kb. 5 kg. A potméterek nem túl tradícionálisak. Gain, Enhance és Tone van rajta. Nem a megszokott aktív előfokot láthatjuk. A Gain csupán a jelszintet szabályozza. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy van egy nem létező Master, ami maxon van mindig. Emiatt elég korlátozott a Gain potink. Ha olyan hangszerrel használjunk amiben kevés a headroom, a felétől már torzítani fog. Enhance az Eden sound alapköve, de ilyen pici teljesítménynél sokat ne várjunk tőle. Ez lényegében ugyanaz mint a WTDI-s tesztemben amit leírtam. Vágja a mélyközép frekvenciákat, hogy a nagyon dobozhangok eltűnjenek, és legalább ennyivel emeli a nagyon mély frekvenciákat a magasközép/magassal együtt. A Tone pedig már egyértelmű, mély és magas közötti tónust tudunk szabályozni, de azért nem teljesen olyan mint egy passzív hangszerben, ahol csak vágni tudunk. Van emellett fejhallgató kimenetünk, és stereo input, szóval tudunk saját muzsikára gyakorolni, akár fejhallgatóval is. Én a tone helyett egy bass + treble-t jobban csíptem volna elsőre, de aztán rájöttem, hogy tökéletesen dolgozik együtt az Enhance-el. Egy Master még elfért volna, de ne legyünk nagyravágyók.

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: A hangja pontosan olyan, mint amilyet egy 1x8-as gyakorló kombótól el lehet várni. Viszonylag kevés basszus, de Edenhez méltóan viszont kristálytiszta a sound, nincs maszlag. Tone + Enhance kombóval eddig bármelyik hangszeremből tudtam vállalható hangot kitekerni a gyakorláshoz, hiszen ennek az egésznek ennyi a lényege, semmi több. Gyakorlásra tökéletes. A hangerő, ha ebből indulunk ki még több is, mint ami egy egészséges gyakorláshoz szükséges. Némi alapzaja van a kombónak, de 10 másodperc játék után már fel sem tűnik. Nincs benne hűtőventillátor, mint az Ampeg mini VR-ban, aminek olyan hangja volt, mintha helikopter költözött volna a szobánkba. A flat hangzás nagyjából úgy nézne ki, hogy a Gain megfelelő helyzete mellett az Enhance 0, a Tone pedig 5. Ha elkezdjük az Enhance-t babrálni, eléggé kivilágosodik az egész hangzás, meglepően sok fajta kicsikarható belőle.

Pontozás: 10


Minőség: Minőségről sokat nem lehet beszélni, mert halál precízen van összeszerelve a kombó. Nincsenek ferde illesztések, ferde/recsegő potméterek. Minden hibátlan rajta. Élvezetes tekergetni is, mert beugrál a helyére a potméter minden milliméteren, szóval nem is 10, hanem inkább 20 szint van mindegyikhez. Szóval ha a családot zavarja a 4-es Gain, le tudod engedni tutistabil 3,5-re.:))

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: 1 hónapja van meg nagyjából a kombó, és amennyit én használom biztosan tartós lesz. Alapvetően fejhallgatóval stúdiózok és gyakorlok élesben, de a zeneszámokkal való barátkozás céljából jó néha fülkímélően gyakorolni a kis drágával. Ha valaki cipelné ide-oda annak szerencséje van, mert ahogy írtam elég tank szerkezetű, és ettől függetlenül könnyű is.

Pontozás: 10


Általános benyomások: Gondolom, hogy aki gyakorlókombót szeretne, az nem egy nagyzenekari próbára szeretné torzított gitárok mellé, szóval ilyen szinten felesleges is a teljesítményét firtatni. A hangereje tökéletesen megállja a helyét a szobában zenéink gyakorlására, tanulására. Erre lett kitalálva. Biztos vagyok benne, hogy vannak jó minőségű társai is, de az Eden, mint márka, már elég szép helyre küzdötte fel magát nálam. A kínai termékeik nagyon megfizethetőek, és hogy az Eden nevet megtarthassa, oda is figyelnek keményen a minőségre, mint összeszerelésben, mint anyagban. Ha nem így lenne, akkor biztosan valami Rockamp by Eden lenne a neve... csak semmi célzás.:) Az amerikai társaik az igazi nehézfiúk, de az itthoni mértékkel nézve már szinte megfizethetetlen kategória. Összességében elégedett vagyok, talán a Warwick BC20-at tartanám a legnagyobb riválisának, mint felépítésben, mint hangban. Azt kell venni, amelyik éppen olcsóbb, vagy amelyik jobban tetszik. :)

Pontozás: 10
2018.11.13. - Írta: Ephilexia