Quick reviews
Guitar combo amp
Összpontszám: 9.6
Ára: 23900 Forint (€74)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: Mezzoforte

Technikai jellemzők: Főbb jellemzők: Teljesen analóg, tranzisztoros, 10 W-os gitárkombó. A kapcsolók, potméterek az erősítő tetején találhatók, ahogy az a Vox-nál megszokott: Volume, Treble, Bass, Gain (chicken head formájú) szabályzók, egy clean/overdrive csatorna választó, input jack csatlakozó, fejhallgató kimenet és természetesen a power on kapcsoló. Az erősítő háza fából készült, hátul nyitott, ahol látható a 6,5˝-os Vox bulldog hangszóró. Elölről a tipikus Vox design: aranyszínű Vox felirat és a barna ˝diamond grill˝ minta.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Hozza a tipikus Vox/brit hangzást. A tiszta csatorna nagyon szépen adja át a gitár hangját. Személy szerint úgy érzem, hogy a single coilt jobban kedveli, mint a humbuckert, de mindkettővel nagyon jól szól. Egy middle szabályzó talán elfért volna még, mert humbuckerrel kicsit ˝laposabbnak˝ tűnik a hangszín. Egyébként a Treble és a Bass szabályzók nagyon finoman reagálnak a tekergetésre. A Gain szabályzót feltekerve, a tiszta csatorna enyhén elkezd torzítani, kicsit marshallos a hangzás.
Az overdrive csatorna engem nagyon meglepett. Általában nem szeretem a kis gyakorló kombók torzított csatornáját, de ez tetszik, annak ellenére, hogy a torzított csatornán kicsit hangsúlyosabbak a mélyek. És kis hangerő mellett is lehet jó torzítást kihozni belőle, hála a Gain szabályzónak (nálam ez a kis lakásban hatalmas pozitívum). Az enyhe overdrivetól egészen a kemény torzításig bármi elérhető, azonban a Gaint nem szabad szerintem teljesen feltekerni (8-nál érdemes megállni), mert itt elkezd cincogóssá/zizegőssé válni. Ha túl sok magasat teszünk a hangszínbe, hasonló effekt hallható, a mélyet mindig kicsit tovább kell tekerni. Ugyanezt tapasztaltam, ha torzító pedált (Tc Electronic Dark Matter) kötöttem az erősítő elé.
Összegezve: a bluesosabb, klasszikus rock hangzást jobban ki lehet belőle hozni, de ha valaki egy kis időt tölt a beállításokkal, akkor egész jó lehet metálra is (kivéve a nagyon high gain dolgokat, de nem is erről híres a Vox).
A fejhallgató kimenet viszont annyira nem tetszett. Egy AKG K240 fejhallgatóval próbáltam de a tiszta csatorna hangszíne laposnak tűnt. Nagy torzítás mellett pedig nem nagyon használható szerintem (nagyon zizegős).

Pontozás: 9


Minőség: Jól össze van rakva, masszívnak tűnik már elsőre is. Semmilyen hanyagságot nem találtam az összeszerelésben, minőségi termék. A potméterek finoman forognak, jól reagálnak. A tipikus Vox design miatt gyönyőrű a külső is, ami nálam szintén fontos.

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Még csak két hete van nálam, és mivel otthoni gyakorló kombónak vettem, sokat nem tudok mondani a tartósságról, bár elsőre elnyűhetetlennek tűnik. Otthonra örök darab kell, hogy legyen.

Pontozás: 10


Általános benyomások: Szeretem az egyszerű, hagyományos dolgokat, ezért kerestem egy full analóg kombót otthonra. Nekem nagyon bejött ez a kis erősítő, szép hangja van és meglepő módon még nagy torzítás mellett is használható. Pozitív csalódás a saját torzított csatorna. Stratocasterrel a blues és rock nagyon jól szól rajta, egy humbis gitárral pedig akár metált is játszhatunk. Egy middle szabályzó azért nagyon hasznos lenne, de ezt leszámítva nagyon megéri az árát, tökéletes gyakorló kombó.

Pontozás: 9
2018.10.05. - Írta: Pajer Viktor

Number of comments - 1

1. Akosek
2019.01.20. 22:35:41
Az én tapasztalatom az, hogy od és reverb pedálok együttes használata is zizegőssé teszi... Ez egy kicsit zavaró, de ettől függetlenül én is szeretem.