Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 9.8
Ára: 119000 Forint (€385)
Kiadás/gyártás éve: 2009
Vásárlás helye/jellege: Használtan

Technikai jellemzők: Mindenek előtt elmondanám, hogy a pontok, amiket kapott a gitár, szubjektívan az én számomra nyújtott teljesítményt mutatják!
A gyorstesztem alanya egy Mexikóban készült strat.A Fenderek sorrendje minőségben nagyjából, ha a nem signature szériákat nézzük, a Modern Playerrel indul, ami kínai, aztán a standard mexi, a classic 50`s/Classic Player/deluxe és az USA szériák a HW1 tól indulva a Standardon át az AVRI-ig, afelett pedig a Custom Shop.Kicsit persze elnagyoltam a dolgot, de nagyjából az a lényeg, hogy a mexi csúcsa minőségben ez a gitár, a CP és Deluxe mellett.
A hangszer egy 50-es évek beli Stratocaster újrakiadása, minden az akkori speckókat tükrözi.Éger test, jávor nyak, egy darabból, skunkstripe, vintage style kulcsok,(ezeket nagyon szeretem, mert formás és nincsenek kiálló húrvégek), a bundok is vékony ˝drótbundok˝ ezeket szokni kell a medium jumbo után, de szerethetőek, nyak és a test is polyurethan lakkal van kezelve, fényes felületű és vastag.Ez a testről kicsit le lett vékonyítva és relicelve, ami nem baj, az előző tulaj műve, de szerencsére a nyakat ne bántotta, azt én szeretem így.Ez egyébként soft ˝v˝ profil, ami kicsit vaskos, de még nem baseball ütő.A nyereg szintetikus csont, az állítópálca pedig a nyak tövétől hozzáférhető, ami beállításkor szippantás, de nagyon szeretem, hogy nincs a headstockon emiatt lyuk.Spaghetti logo, 4 csavaros rögzítés.A test nagyon szép erezetű, sunburst két tónussal.Sokáig kell keresgélni a testen az ilesztéseket, nagyon igényesen válogatták össze a fákat az amigok.6 pontos vintage tremolo van benne, USA hardware-re cserélve, szintén az előző tulaj által, teljes méretű acél blokkal.Az elektronika szokás szerint 1 volume, 2 tone és a 3 állású penge kapcsoló.Ezek még a gyáriak, nem voltak cserélve, 8 év után sincsen sercegés, kontakthiba, semmi zavar.Pedig volt párszor forrasztva már, mivel szedők nélkül került hozzám, előttem Kinman szettel használták én SCN szettet tettem bele, majd kipróbáltam egy Lace Sensort, ami zseniális jó, de visszakerült a Fender SCN, ami kicsit vintageebb, de nagyon jó szett.
Talán ennyit a gitár felépítéséről...

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: A kényelem nem is kérdés, egy strat arra lett kitalálva, hogy kénylmes legyen.A nyak Soft ˝v˝ profiljától kicsit tartottam, de sokan mondják, hogy nagyon jó dolog a V nyak.És tényleg az.Nem érződik nagyon a ˝v˝ éle a nyak hátulján, de van egy picit határozottabb íve.Jó dolog ez.A rádiusza pedig kicsi, ezt megint vagy szeretik, vagy nem, nekem bejött.
A hang idézi a vintage strat hangot, de zajtalan szedőkkel van szerelve, tehát nem csak a köztes állásokban nincs buzz.A hídszedőben van erőtartalék, egy kicsit harapósabb, mint a stratoktól megszokott, de a karaktere mégis megvan.A közép elég funky, de igazából csak köztes állásokban használom, a nyaki szedő pedig azt hozza, a mit várnék.Lehet folyós szólókat is csinálni vele, de megvan az a tipikus koszos stratos hang is, ami a stratok sajátossága.A közép és a nyaki szedő kicsit visszafogottabb, mint a híd, de jól össze vannak hangerőben és hangzásban állítva mindhárman.
A gitár hangja elég sokrétű.Én rockzenét szeretek játszani, de ebből a gitárból szinte bármit lehet hozni, persze a higain metálra nem való.Kicsit vastagabb a hang, mint a stratok csilingelő magasokkal teli kristálytisztája, de nekem ez csak előny.Nekem az a nagyon csengő strat hang szinte fájó.
Akivel legutóbb meghallgattuk a gitárt megfelelő hangerőn, az a környezetében 2 USA strattal is össze tudta vetni a hangzást és azt mondja, nem ilyen jók...Persze, ez ízlés kérdése, de azt gndolom, nem szükséges jobbat keresnem, nagyon elégedett vagyok vele.
Line6 Pod XT Live pedállal használom, bármilyen elképzelésemet meg tudom vele valósítani, amire van technikai tudásom...

Pontozás: 10


Minőség: A minőség és az összeszerelés terén nincs kompromisszuma a gitárnak, bár az eredeti híd és szedők fogalmam nincs milyenek.A koptatót lecseréltem, bár nem volt vele baj, de én a mint green koptatót szeretem leginkább.

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Nem tudok hibát mondani, minden precíz és masszív.Borzasztóan jó hangszer.A bundokon már van némi nyoma a nyolc évnek, de még van bennük pár év.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Rengeteg gitár ment át már a kezeim közt, nagyon sok az összehasonlítási alapom.Van pár olyan strat, amit szeretnék újra birtokolni és van más típusú gitár is, amiből még valamikor szeretnék magamnak.Na nem mert annyi féle zenei stílust játszanék, most éppen Lincoln Brewster zenéje inspirál leginkább.
Viszont óvakodnék azt mondani, hogy a legjobb gitár, amit fogtam ez.De azt merem mondani, hogy nekem a legmegfelelőbb.Strat-talk pont komon olvastam róla, amennyit lehet, ez jó irányadó oldal annak, aki Stratban keresi a magának valót.

Pontozás: 10
2017.06.28. - Írta: Morscher-Szénási Gabe

Number of comments - 9

2017.07.03. 16:56:18
Nincs baj a reliccel, ha a nyak is kapott volna, azt sajnáltam volna.Ritka jó gitár és a reliccel is meg vagyok már békülve. :)
2017.07.03. 07:49:30
Én volt az a merénylő aki relikelte a hangszert! Sajnálom!! Jó kis stratocaster, kár hogy eladtam. Egy American Vintage szériás strat mellett sem vallott szégyent.
Szerintem ár-érték arányban a legjobb választás!!!
2017.07.02. 14:30:40
Az bizony meglehet, Saszi! :)
6. sasziTOP100 #86
2017.07.01. 22:26:32
szerintem akkor jó egy gitár, ha az ember már nem vágyik másra. Legalábbis magamból kiindulva állandóan cserélgettem mind az akusztikus, mind az elektromos gitárjaim. Aztán elérkeztem a mostaniakhoz, és évek óta eszembe sem jutott más hangszert keresni. Az írásból azt érzem Te is megérkeztél
2017.07.01. 20:35:06
Kb. ennyit is pengetek amennyit írok...:)
Hamarosan szabi és jelentkezem.
2017.07.01. 11:57:22
Amilyen gyakran adsz magadról hírt...Összehozhatjuk valamikor! :)
2017.07.01. 08:47:05
Már csak jól ki kéne próbálnom!:)
2017.07.01. 00:26:04
A DBZ-k nekem is birizgálják a csőrömet.Remélem egyszer lesz nekem is :)
Persze, hogy elfogult lett, de tényleg szeretem ezt a gitárt :) Ha egyszer egy helyen járunk, megoldjuk, hogy nálam legyen a gitár! :)
2017.06.30. 22:52:31
Jó kis elfogult cikk lett. : ) Csak nehogy egy síkolástól ,,eltűnjenek˝ a bundok... : ) Amúgy szívesen kipróbálnám ezt a Fendert már csak a V nyak miatt is ami nekem a DBZ Bolero-n bejött. Na ,olyat egyszer még veszek majd...