Quick reviews
Bass guitar
Összpontszám: 9.2
Ára: 75000 Forint (€242)
Kiadás/gyártás éve: 2013
Vásárlás helye/jellege: használt

Technikai jellemzők: Ez a 70-es minta alapján készült VM Jazz Bass, tehát az ekkoriban készült Fender Jazz Bass-ek jellegzetességeit viseli magán. Indonéz gyártmány, a test, nyak és fogólap egyaránt juhar, fényes lakkozással, a test színe natúr. A szokásos passzív elektronika, egy-egy hangerőszabályzó a két pickuphoz, valamint egy tónusszabályzó, amelyet én kiköttettem. Esztétikai módosítások keretében a control plate-et és a potisapkákat is feketére cseréltem. Ebből is látható, hogy érdemes törődni a megjelenésével, mert szemet/kezet gyönyörködtető darab.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Jazz Bass, a kényelemre nem lehet panasz, leszámítva, hogy rendkívül nehéz darab. Kezdetben nem győzött meg teljesen a soundja, a sokat keresett ˝growl˝ nem jön az arcunkba, inkább a hársból készült japán Fenderek karakterét hozza. Ebből azonban következik, hogy a hangzása nagyon kerek, egyenletes és erőteljes, emiatt hamar meg is kedveltem. A híd-pu is megállja a helyét önállóan, ez több, általam tesztelt Fenderre sem volt igaz. Nagyon, nagyon csendes, külön-külön is csaknem zajtalanok a hangszedők.

Pontozás: 9


Minőség: Használtan vettem, beállítani alig kellett. Az összeszerelés minőségén meglepődtem, ebben a kategóriában kiválónak ítélem. A kulcsok jó minőségűnek tűnnek, a híd valószínűleg nem a legstabilabb, az egyetlen alkatrésze, ami talán érdemes a cserére.

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Semmilyen gyenge pontot nem tapasztaltam, leszámítva, hogy a jack socket anyacsavarja meglazul időnként.

Pontozás: 9


Általános benyomások: A két hangszedő igen eltérő, mégis önállóan is érvényesülő karaktere miatt sokszínű hangszer. Slaphez kimondottan alkalmasnak találtam a hangzását. Használtan mindenképp megéri megvenni, amennyiben jó állapotú, jóval drágább, általam tesztelt Jazz Bass-eket is felülmúl bizonyos aspektusokban, ha persze nem is mindenben.

Pontozás: 9
2015.11.16. - Írta: sánta kristóf

Number of comments - 2

2016.12.21. 09:30:09
igen, ezért is szerepel két sorral alatta a `használt` megjelölés, ami arra utal, hogy a hangszert használtan vásároltam.
2016.12.20. 23:34:50
A megadott ár nem valós, egy új darabot nem lehet 75000 Forintért megkapni!