Quick reviews
Dorothy
Összpontszám: 9.33
Ára: 2000 Forint (€7)
Kiadás/gyártás éve: 2014
Vásárlás helye/jellege: Miskolc, Helynekem

Hangzás: Az énekes hangja elsőre túl magasnak tűnhet, de egy két dal után nem sértő, hanem már egyenesen élvezetes a hangja. Külön dicséret jár a lazaságért.
A zenekar 3 tagból áll, egy frontember+basszeros (Dodo) egy szólógitáros (Brigi) és egy dobos (Klo) A hangzásvilág a gitárnál főképp ilyen rendes erőteljes metálos. Az énekes hangja változatos olyan téren, hogy szépen ki tudja énekelni a magas és tiszta hangokat is és a mélyebb karcosabb hangokat is, ezzel ügyesen játszadozik éneklés közbe. A dob az pedig úgy szól, ahogy egy dobnak szólnia kell.

Pontozás: 10


Előadás: Az előadás módját jónak találom. Aktívan mozogtak (főleg Brigi) ami tetszett. Bár a közönséget kicsit mozgathatták volna, és a színpad közelsége miatt egy-két pacsit lecsaphattak volna az első sorban lévőknek.
A zenekarnak egy albuma van eddig ami ˝Fejjel lefelé˝ címre hallgat, erről a lemezről játszottak dalokat. Itt kiemelném ami nekem különösen tetszett azok a ˝Miért legyek˝ ˝Szeress, utállak˝ ˝Ezt egy életen át kell játszani˝-t
A zenekarba mindenki jól hozta a formáját, ahoz képest, hogy nem voltak sokan (mivel előzenekarként voltak itt) nagyon is beleadtak apait anyait. Az én véleményem szerint Brigi hozta a legjobban a formáját.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Oktober 18, Miskolc, Helynekemben zajlott le ez a koncert. A jegyár a maga 2000 ft-jával teljesen rendben volt, mivel a Dorothy után jött még a ROAD is.
A kapunyitás kicsit később történt mint ahogyan tervezték, viszont onnantól kezdve minden akkor kezdődött amikor kellett.
A Dorothy zenekar még koránt sem tart olyan szinten, amit érdemelnének. Hiszek benne, hogy ha ugyan ilyen kitartoan és jól csinálják amit csinálnak akkor komoly eredményeket tehetnek még le az asztalra. Érdemes elmenni egy koncertjükre. Én biztos, hogy rendszeres vendégük leszek a koncerteken.

Pontozás: 9
2014.10.22. - Írta: Geri666hun