Quick reviews
Összpontszám: 9.6
Ára: 258000 Forint (€827)
Kiadás/gyártás éve: 2012
Vásárlás helye/jellege: muziker.hu

Technikai jellemzők: Gyártás: 2012, Mexico, Bundok: 22 Medium Jumbo, Konstrukció: csavarozott nyak, Test: égerfa, Nyak: juhar, ˝C˝ profil, magasfényű lakkozással, Fogólap:rózsafa, Pozíciójelölők: fehér csontszínű ˝pont˝, Test: Jaguar,- Jazzmaster-forma, fényes lakk bevonattal, Elektronika: passzív, Szerelékek: króm, Potméter sapkák, kapcsolók és szabályzók: fekete műanyag, Hangszedők: (HH) 2db Enforcer Humbucker, Vintage satus hangolókulcsok, Szín: ˝Olympic White˝, Koptató: bordó, Kiegészítők: Fender Deluxe puhatok, csavaros tremolókar

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: A legkényelmesebb nyak és test amihez valaha szerencsém volt sok gitár közül! Orange TH30-as erősítővel és Orange PPC412-es ládával használom, szépen passzol a közép/ magas tartományba állított Jaguar az Orange mélyeihez! Nagyon sok hangzás előcsalogatható ebből a gitárból, megannyi lehetőséget ad a dupla Humbucker, amelyek felezhetőek és külön hangszínt is lehet állítani rajtuk! Telecaster és Stratocaster hang is kijön belőle megfelelő beállítással. Próbaképpen felvettem egy dalt az amerikai Telecasteremmel majd ugyanazt a Jaguarral (jól beállítva) és nem találtam különbséget, ez nagyon nagy szó!

Pontozás: 9


Minőség: Puhatokban érkezett, Fender USA 250R .010-.046-os húrokkal. A gyári beállítások hihetetlenül jók voltak, az oktávja tökéletes volt, a húrmagasság szintén! A kezembe vettem és meglepődtem, annyira kényelmes, főként a tükörfényes lakk miatt a nyakon illetve a ˝C˝ nyakprofil nagyon könnyen játszható volt számomra! Kinézetre nagyon szép gitár, szuper formával, igazi ˝fogdosnivaló˝!

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Nagyon vigyázok rá, úgyhogy a tartósságot ilyen szempontból nehezen ítélem meg, de a koptatón kb. fél év játék után jelentek meg ˝használatból adódó˝, csak bizonyos szögből látható karcok, ez persze technika, játékidő, pengető és emberfüggő! A hevedertartók masszívan rögzítettek! Könnyen tisztítható a gitár felülete!

Pontozás: 10


Általános benyomások: Én modern rockot játszom rajta, nagyon okés a célra, szerintem még mélyrehangolt metalhoz is használható, de akkor egy hangszedő csere talán ajánlott lenne minimum a hídnál! A hangolókulcsok és a hangszedők típusa miatt nem pontoznám 100%-osan tökéletesre a gitárt! Pl.: egy Fender Standard Cast hangolókulcs készlet érzetre megbízhatóbbnak és masszívabbnak tűnik, ennek ellenére nem hangolódik el sokkal könnyebben ez a Vintage típusú sem! A pick-up-ok szépen szólnak és jól variálhatóak, de torzítóval használva biztosan létezik harapósabb típus is ennél! A hangkitartás, ami kihozható a gitárból nekem nagyon megfelelt, nem hal el a hang, köszönhetően a humbuckereknek is! A Mexico-ban gyártott Fenderek csúcs kategóriájába tartozik ez a gityó, az árán is látszik, de megéri, ennyiért egy kincset kap az ember! Én minden gitáros kollégának ajánlanám, hogy próbáljon ki egy Jaguart! A következő gitárom teljesen ugyanilyen specifikációkkal fog rendelkezni, ennyire bejött nekem!

Pontozás: 9
2014.03.12. - Írta: sztamas