Quick reviews
Összpontszám: 9
Ára: 80000 Forint (€272)
Kiadás/gyártás éve: 2010
Vásárlás helye/jellege: használtan

Technikai jellemzők: Kínában gyártották, egy szinttel nagyobb odafigyeléssel, mint a standard Epiket (volt olyanom is). 22 bundos rózsafa fogólap, mahagóni test jávor toppal, mahagóni ragasztott nyakkal, klasszik leszpól. Gyárilag Gibson Classic 57-es pickupokkal szerelve, a tone potik gyárilag push-pullok, de nem felezik a szedőket, hanem fázist fordítanak. Gyakorlatilag felezett szedőre hasonlít ilyenkor a hangja, de mégis más, hallani kell.


Pontozás: 8


Hangzás, hangtulajdonságok: Annyira kényelmes rajta játszani, mint bármilyen les paulon; a magasabb bundokat (15-16-tól felfele) már nehezebb elérni, de megolható. Viszont a gitár masszívitása, hangja mindenért kárpótol. Ezekkel a szedőkkel simán hozza a klasszikus rock hangzásokat egy jó Marshallal, de a hi-gain beállításoktól sem ilyed meg, nekem például most 12-es Dunlop húrokkal C-re van hangolva, masszív gainnel. A pickupok inkább vintage ˝beállítottságúak˝, így magasabb gainnél zajos kicsit, de semmi, amivel nem lehetne együtt élni. Leginkább a mélyek dominálnak, elég tökös hangja van, aki a klasszikus hangzást keresi, annak tökéletes.

Pontozás: 9


Minőség: Masszív, megbízható az összerelés, Grover Locking Tunerek tartják frankón a hangolást. Semmi extra binding, lángolt top vagy bármi, de tökéletes (áttetsző feketében van meg nekem).

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Megbízható gitár, koncerteken csak őt választanám. Nem vinnék cseregitárt.

Pontozás: 10


Általános benyomások: Stonert játszunk (BeerTrain zenekar :)), tökéletes ehhez a zenéhez. Gondolkodom egy kicsit nagyobb jelű pickupban a hídhoz, de nem létkérdés. Több gitárom is volt, és abszolút favorit.

Pontozás: 9
2013.12.22. - Írta: Szalma András