Steinberg UR242 USB external sound card

February 4, 2022, 5:06 pm

Like a new one [used]
FOR SALE

INACTIVE AD


Magyarország



--- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT --- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT ---

Steinberg UR242 USB külső hangkártya


Az UR44-nél megszokott lekerekített fémház, előlapján 2 Yamaha D-Pre előfokkal mikrofon szintű bemenet (kombnált Neutrik csatlakozókkal), 2 gain potméter (PAD, és az első bemeneten HI-Z kapcsolóval, fejhallgató kimenet, és egy maszter kimeneti hangerőszabályzó található. Az első két eljzat (MIC/HI-Z) mikrofon, és gitár, vagy akár basszusgitár csatlakoztatására, a második kettő (MIC/LINE) mikrofonok, vagy vonali szintű hangszerek (pl. szintetizátorok csatlakoztatására alkalmas. Fantomtáp kapcsoló ad 48 V-ot szükség szerint a bemenetekre, hogy egyaránt lehessen dinamikus, és kondenzátoros stúdiómikrofonokat csatlakoztatni. A hátlapon találunk még plusz 2 vonali szintű bemenetet (TRS), és itt kapott helyet a 2 főkimenet. Hogy teljes legyen a kép, kapott az UR242 MIDI ki-, és bemenetet, így tudja azt, amit a piacon hasonló kategóriában játszó hangkártyák specifikációban a magukénak tudhatnak.

Az UR242 otthoni stúdiózásra, élő előadásra egyaránt kitűnő választás billentyűsök, gitárosok, énekesek számára is. A felhasználás lehetőségei sokrétűek, lehet mobil rögzítő akár három zenész együttjátékának rögzítésére, használható színpadon az iPad szofverszintijének megszólaltatására.

Kitűnik a sűrű mezőnyből azonban az UR242 a szolgáltatások sokrétűsége, és minősége tekintetében, tehát: 192Khz/24bit mintavételi frekvencia, a Yamaha D-Pre mikrofon előfokok, késés mentes monitorozás, DSP effektek, iPad kompatibiltás. Az UR242 nem kizárólag a Cubasis iOS szoftverrel működik többsávos hangkártyaként, de bármely iOS-es DAW elfut vele. Tartozék még extraként a Cubase AI aktuális krosszplatform változata, amiről a be, és kimenetek szabályzása, a DSP effektek is vezérelhetők egyenesen a Cubase Ai szoftverről. Csatlakoztatáskor ez a Cubase verzió felismeri az UR242-őt és automatikusan felajánlja a DSP effektek (zengető, kompresszor, channel strip) használatát az egyes bemenetekre. Az UR242 dspMixFx elnevezésű patch mixere 100%-ban kompatibilis az összes DAW szoftverrel, ASIO, és Core Audio platformon egyaránt. Ugyanez a dspMixFx látja el a klaszikus keverő funkciókat is, a bemenetek effektezésének, EQ-zásának késésmentes lehetőségét kínálja, itt paraméterezhető a bemenő jel szintje. A DSP-ről fut a Sweet Spot Morphing Channel Strip, a REV-X zengető és a Guitar Amp Classics erősítőszimulátor, és ezek VST3 változata is megtalálható a csomagban.

Főbb jellemzők:
Csatlakozás típusa: USB 2.0
AD/DA: 24-Bit
Maximális mintavételi frekvencia: 192 kHz
Frekvenciatartomány: 20 Hz-től 22 kHz-ig
Bemeneti dinamika tartomány: 101 dB (A-súlyozott)
Osztálykompatibilis módban üzemel
Visszacsatolás ˝Loopback˝ funkció
Ki-/Bemenetek száma: 2/2
Analóg bemenetek: 2 Combo, 2 TRS
Mikrofon bemenetek: 2 (D-PRE)
Bemenetek HI-Z-vel: 1
Analóg kimenetek: 2 TRS
Fantom táppal ellátott bemenetek száma: 2
Fejhallgató kimenet: 1
Midi Ki-/Bemenet
Pad kapcsoló csatornánként: 2
DSP-funkciók
Latency-mentes monitorozás, beépített effektekkel (dspMixFx)
Integrált monitorozás Cubase-ben, effektekkel
Guitar Amp Classics - DSP effekt
REV-X Reverb - DSP effekt
Sweet Spot Morphing Channel Strip - DSP effekt - (legfeljebb 4)
Fáziskapcsoló csatornánként: Igen, számítógéppel (1-4)
Magasvágó szűrő, számítógéppel (1-4)
Súly: 1,3 kg
Méretek (szélesség x magasság x mélység; mm): 198 x 47 x 159
Komplett szoftver: Cubase AI, Basic FX Suite
Felépítés: Teljes fém ház
Szín: ezüst és fekete
No one uploaded any reviews for this instrument. If you have experience with it, please help to others and upload it today.
Upload review here »

You can read all the reviews from our members here »



Special offer

Shure WA570A
Shure WA570A