Ibanez Silver Series Stratocaster, lawsuit, 1977 electric guitar

January 20, 2022, 9:34 am

Good condition [used]
FOR SALE

INACTIVE AD


Magyarország



--- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT --- EXPIRED ADVERT !!! --- EXPIRED ADVERT ---

Eladó ez az 1977-es Ibanez Silver Series Stratocaster. Az eredeti Maxon Excel pickupoknak köszönhetően, döbbenetes Strat hang. Az eredeti potik csereérettek már, de három darab CTS poti nem tétel! A nyak kifejezetten vékony, az egyik legjobb nyakprofilú hangszerem! Fontos információ: szerényen 4,6 kg, azt hiszem ez mindent elmond! A bundok kiváló állapotúak, síkoltak. A húrok alacsony nyomásúak. Szerettem volna vele foglalkozni, profin beállíttatni, de a többi hangszer mellett egyszerűen nem volt rá időm sajnos. Szeretnék neki jó gazdát találni, mert megérdemli!

test: éger
nyak: juhar (extravékony C)
fogólap: juhar
hangszedők: eredeti Maxon Excel (staggered, alnico, MIJ)
súly: 4,6 kg

- - - - - - - - - - -

A ˝lawsuit˝ történet, ha valaki esetleg nem tudná mit jelent:

1970-től amikor elkezdték másolni a japánok a Stratocastert (több márkanév alatt is), az Ibanez a katalógusokban 2375-ös kódszámmal látta el ezeket. Később minden évben valami apróságon módosítottak, vagy finomítottak, ez folyamatosan 1976-ig tartott.

1977-ben már annyira jó minőségű volt a másolat, hogy az Ibanez amerikai partnere, a Hoshino felajánlotta a Fendernek, hogy a modelljeiket ennek megfelelően már nem számmal, hanem névvel (Silver Series név a Fender másolatokra) gyártanák. Ehhez természetesen a Fender nem járult hozzá, és végül az elhúzódó per keretében sikerült letiltatniuk a gyártást, így lett ez a 70-78-as korszak a ˝lawsuit˝ éra.

Ennek a korszaknak az eklatáns és kiforrott példája ez a hangszer is.

- - - - - - - - - - -

Az árát lealkudtam helyetted, hogy ne legyenek kínos pillanataid… :D
Budapesten, Óbudán, a Kolosy tér közelében lakik, itt nézhető meg és próbálható ki (konkrét érdeklődés eseten küldöm majd a pontos címet).
Csere és beszámítás nem érdekel, csak készpénz vagy helyszínen történő azonnali utalás.
Igény esetén - előre utalás mellett - postázom is a vevő felelősségére és költségére!
Köszönöm, hogy megnézted, szép napot!
No one uploaded any reviews for this instrument. If you have experience with it, please help to others and upload it today.
Upload review here »

You can read all the reviews from our members here »