GRETSCH G5655T Electromatic CB JR RW Jade Grey e-gitarre

July 9, 2023, 10:09 am

Wie neu [gebraucht]
VERKäUFLICH

INKAKTIVE ANZEIGE


Magyarország



--- UNGÜLTIGE ANZEIGE !!! --- INAKTIVE ANZEIGE --- UNGÜLTIGE ANZEIGE !!! --- INAKTIVE ANZEIGE ---

Eladó egy nagyon keveset használt, 2022 szepetember végén, Muzikerben vásárolt, garanciális Gretsch G5655T Electromatic CB JR RW Jade Grey Metallic gitár. Ez a 3. Gretsch gitárom, s az egyiknek mennie kell. Valójában nehéz döntés volt, mert a három közül ez a legszebb hangú gitár (igaz, a legdrágább is), de a másik kettő évek alatt a szívemhez nőtt. Szóval, aki elviszi, egy nagyon szép hangú, csilingelő, igazi gretsch hangzást visz magával.


Gyári doboza, csomagolása megvan. Amit észrevettem, a hangváltó kapcsoló előbb-utóbb cserére szorul. Rendesen működik, de váltásnál néha hallani egy kis recsegést, mondjuk, tízből kétszer. Engem nem zavar, lehet vele együtt élni. Ez tipikus gretsch hiba, a másik gretsch gitáromba két hét után kellett cserélni, s fórumokon is azt javasolják, inkább előbb, mint utóbb cseréljük ki egy jobb minőségűre. Sajnos szinte minden gretsch szériánál ez van, talán a nagyon drágáknál nem. Bár ez sem egy olcsó gitár.

Jelenlegi ára 340 - 360 000 Ft körül mozog. Én 290 000 Ft-ért odaadom. Megtekinteni, kipróbálni Zalaegerszegen vagy Balatonkeresztúron lehet. Néha BP-en is járok. S mivel az árat már kétszer lejjebb vittem, ennél kevesebbet nem szeretnék kapni érte. Megértésedet köszönöm!

Esetleg jó állapotú, hibátlan működésű Vox AC4C1-12, Supro Delta King 10 erősítőket beszámolok. Köszönöm!

A G5655T félig üreges, single-cut modell kompaktabb teste over-ply juharból és kamrás lucfenyő középső blokkból készült, amely megerősíti a gitár hangfalát. A vékony ˝U˝ profillal ellátott juhar nyakhoz egy fügefa fogólap van ragasztva, amely huszonkét Medium Jumbo bunddal van ellátva. A felületén való tájékozódást gyöngyházutánzatból készült, eltolt helyzetjelzők segítik (neoklasszikus hüvelykujj).

A két Black Top Broad`Tron humbucker teljes dinamikus hangzást ad a gitárnak, jó hang artikulációval és egy kicsit magasabb kimeneti jelet, mint amit a Filter`Tron hangszedők kínálnak, azaz hangzásilag kicsit közelebb állnak a hagyományos humbuckerekhez. Két hangerő-potenciométer (minden hangszedőhöz külön-külön), egy hangszínszabályzó, egy Master Volume szabályzó és egy háromállású hangszedő kapcsoló szolgál a hangzás beállítására.

A precíz hangolást a Graph Tech NuBone nulla bundos húrfelerősítés garantálja a cég Die-Cast hangológépeiben és Adjusto-Matic fejlécében. Az engedélyezett Bigsby B70 tremolo finom hanghatásokat ad a játékhoz. A Gretsch gitárok klasszikus, szemet gyönyörködtető dizájnját számos stílusos tulajdonság emeli ki - az íves testszerkezettől, a finom patinás (Aged White), elegáns kötéstől és a fekete-fehér koptatótól kezdve a nikkelezett hardvereken át a fekete Gretsch vállalati logóval díszített Silver Plexi koptatóig.

Paraméterek
Gyártó színe: Jade Grey Metallic
Szín: Szürke
Felületi javítás: Csillogás
Típus: Semi-Hollow Body
Első lap: Juharfa
Hátsó lap: Juharfa
Kávák: Juharfa
Nyak: Juharfa
Nyak profil: Thin U
Menzúra: 625 mm
Radiusz: 12 ˝
Érintők száma: 22
Nullás hurláb szélessége: 42,8 mm
Fogólap: Füge
Hangszedők konfigurálása: H-H
Érzékelő model: 2x Black Top Broad’Tron
Irányítás: 3x Volume, 1x Tone
Érzékelő kapcsoló: 3pozíciós
Húrláb: Bigsby
Hangolókulcs: Gretsch
Hardver: Nikkel
Niemand hat Bewertungen für dieses Instrument hochgeladen. Wenn Sie Erfahrung damit haben, helfen Sie bitte anderen und laden Sie es noch heute hoch.
Upload review here »

Sie können alle Bewertungen unserer Mitglieder lesen here »