Schnelltests
Effekt Prozessor
Összpontszám: 8
Ára: 30000 Forint (€84)
Kiadás/gyártás éve: 2015
Vásárlás helye/jellege: használta

Technikai jellemzők: Ez a Line 6 Amplify TT multieffekt és hangkártya egyben, egy a megszokott fejlesztési irányzatoktól eltérő próbálkozása cégnek. Kifejezetten robosztus, nagy nehéz, asztalra szánt szerkezetről beszélünk. Vezérelhető ugyan külön kifejezetten hozzá tervezett pedálokkal, sajnos ehhez azonban mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni.

Pontozás: 8


Hangzás, hangtulajdonságok: A készülék hangzása kiváló, a fejhallgató erősítője meglehetősen komoly teljesítményt ad le, szinte a süketülésig ki lehet hajtani. A hangzások tárháza igen nagy, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az interneten keresztül szinte bármilyen kívánt hangzás hozzáférhető. Külön előny, hogy az előlapi hangolókkal a beállított patchek bizonyos paraméterei még tovább finomíthatóak, mint pld. a gain, hangszínek, reverb…. A gyárilag telepített effektlánc meglehetősen korszerű, kezelése gyorsan áttekinthető, megtanulható. Sajnos külső eszközként csak gitár tud 6,5 mm-es jackdugóval fogadni, ill. Variax hangszerekhez rendelkezik RJ45 csatlakozóval, de ez csak akkor szükséges, ha a gitárt táppal akarjuk ellátni, vagy szoftveresen akarunk hangszerünkhöz hozzáférni. Ha zenei alapra szeretnénk gyakorolni, a telefonunkról Bluetooth-on keresztül érkező zene a gitárhoz hozzákeverhető.

Pontozás: 9


Minőség: Sajnálatos módon a készülék szoftveres vezérlése csak IOs vagy Android eszközről , Bluetooth-os kapcsolaton keresztül lehetséges, Windows alá nem készült hozzá szoftver és sajnos olyan virtuális gépet sem sikerült találnom, amely a Bluetooth kapcsolatot kezelni tudná. Ezek után furcsa ellentmondás, hogy hangkártyaként a készülék kifejezetten Windows alatt működik.

Pontozás: 7


Megbízhatóság és tartósság: Komoly kinézetű, masszív házat kapott, jó nagy, erős táppal, így érthető a leadott nagy teljesítmény. Úgy gondolom az Amplify TT a BOSS GT-001-hez hasonlóan elsősorban otthoni gyakorlásra való, statikus készülék, de azzal szemben kevésnek tűnik a bemenetek száma, illetve hiányzik a MIDI kezelés lehetősége.

Pontozás: 8


Általános benyomások: Otthonra, stúdióba, próbaterembe kiváló eszköz, főleg zenei irányvonalunk kikísérletezéséhez. Nagyszerű hangi adottságokkal rendelkezik, melyek adott esetben feledtetni tudják a funkció béli hiányosságokat. Súlyos hibának érzem a PC-szoftver hiányát és a rendkívül költségesen megoldható pedálos vezérlést. Ha valaki hasonló kivitelben színpadi készüléket keres, megfogja találnia lehetőségeket a majdnem azonos tudással rendelkező Firehawk FX pedálban.

Pontozás: 8
2020.09.02. - Írta: Kala